Zelf vegan roomsaus maken is stiekem heel erg makkelijk. Bekijk hier het filmpje en leer binnen 1 minuut hoe je perfecte vegan roomsaus maakt!
Men neme:
– 1 citroen
– 100 gram gesneden tofu
– 150 gram onbewerkte cashewnoten, van te voren 2-4 uur geweekt
– 1 teen geperste knoflook
Stappen:
– rasp de schil van de citroen
– pers de citroen uit
– doe alles in de keukenmachine
– maal tot een gladde saus
– breng op smaak met peper en zout
Tip! als het te dik is voeg je een beetje water toe.
Een heerlijke romige pastasaus!
Kin je de saus ook invriezen ?
Hi Tessa, ik denk dat dat zeker moet kunnen! Eerlijk gezegd heb ik het nog nooit zelf geprobeerd, maar ik verwacht van wel 🙂 Liefs! Isabel
Nog een heerlijke roomsaus: een avocado met wat kokosmelk in de blender/staafmixer. Heerlijk over pastagerechten.
Dank je wel!!
Handig, zo’n simpel recept. Ik heb alleen geen keukenmachine, dus daar moet ik nog even wat op verzinnen.
Hi Imke! Je zou het ook kunnen proberen met een blender of staafmixer? Prakken is in dit geval wel lastig, je zou het ook nog kunnen vijzelen. Succes!!
Hoi, in de ingrediënten lijst voor de cashewcream zonder tofu staat 100 gram gesneden tofu. Klopt dat?
Hi Jelly,
Waar zie je zonder tofu staan? 🙂 Het recept klopt in ieder geval!
Groetjes,
Mariëlle