Print Friendly, PDF & Email

Curry is één van de fijnste vegetarische gerechten. Op een vrij eenvoudige manier krijg je een gerecht boordevol groenten en smaken. Currypasta kan je gewoon in de supermarkt kopen, maar hoe lekker is het als je het zelf maakt! Zo weet je zeker dat er in zit wat jij lekker vindt en er geen ingrediënten inzitten die je liever niet hebt. In groene currypasta zitten verschillende kruiden en onder andere citroengras en laos (gember). De geuren van alle ingrediënten bij elkaar zijn zo ontzettend lekker, vooral de citroengras! Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons haar recept!

Ingrediënten
2 el olie
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
3 stengels citroengras
4 cm laos (of gember)
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 groene pepers
sap + schil van halve limoen
snuf tl zout

Bereidingswijze
Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en snijd het citroengras in kleine stukjes. Pel en snipper de sjalotten. Schil de laos en hak de laos en knoflook fijn. Snijd de pepers fijn (mocht je niet tegen pittig kunnen, verwijder dan de zaadlijsten). Rasp de schil van de limoen.

Je kunt de currypasta maken met een keukenmachine, vijzel of beiden gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar beiden. Gooi alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een grove structuur. Schep vervolgens alles in een vijzel en maal alles fijn. Hierdoor komen de smaken van de ingrediënten goed vrij. Klaar is je currypasta!

Hier vind je een heerlijk groene curryrecept. Heb jij de currypasta gemaakt? Verras ons met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Homemade groene currypasta
Article Name
Homemade groene currypasta
Description
Currypasta kan je gewoon in de supermarkt kopen, maar hoe lekker is het als je het zelf maakt. Het recept voor groene currypasta vind je hier!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!