Homemade: linzenburgers met speltbrood
4.3 (85%) 4 votes

Tof nieuws: onze vaste gastblogger & kookexpert Eke van Koken met Kennis is nu ook op de vega toer en experimenteert erop los met pérfecte vega recepten. Daar worden wij gelukkig van! Zo ook van deze homemade linzenburgers. YUM!

Ingrediënten

  • 1 blikje linzen
  • 10 g platte peterselie
  • 10 g bieslook
  • 170 g vegetarisch gehakt (1 verpakking)
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 4 el bloem + extra om te bestuiven
  • 1 ei
  • 2 el olie
  • 150 g yoghurt + extra bieslook naar smaak
  • 8 dikke plakken speltbrood
  • ¼ krop ijsbergsla
  • 2 trostomaten
  • 1 avocado

Bereidingswijze
Stap 1Laat voor de linzenburgers de linzen uitlekken op een vergiet. Hak de peterselie en bieslook fijn en doe de peterselie samen met de linzen, gehakt, kaas, bloem en ei in een kom. Prak het met een vork tot een samenhangend deeg (of pureer in de keukenmachine). Vorm er met bloem bestoven handen 4 grote hamburgers van.
Stap 2Bekleed de bodem van een koekenpan met bakpapier en bestrijk met de olie. Leg de burgers erop en bak ze op het bakpapier ± 8 min. Keer ze halverwege.
Stap 3Meng de yoghurt met de bieslook en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4Verhit een grillpan op hoog vuur en rooster hierop de plakken brood. Snijd de ijsbergsla in repen en de tomaten en avocado in plakken. Beleg het brood met plakken sla, tomaat burger, avocado en yoghurtsaus. Dek af met een 2e snee brood. Serveer de rest van de saus er los bij.

Tip: Lekker met een frisse (kruiden)salade.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Homemade: linzenburgers met speltbrood
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!