Hummus board met geroosterde wortels en gekarameliseerde ui
Karlijn Swaen

Hummus board met geroosterde wortels en gekarameliseerde ui

zaterdag 13 mei 2023
Met dit hummus board hoef je niet te kiezen tussen lekker en gezond, want het is allebei! Perfect voor een gezellige avond met vrienden of als een heerlijke en voedzame lunch. En het beste van alles? Je kunt het helemaal aanpassen aan jouw smaak! Voeg je favoriete gegrilde groenten toe en speel met verschillende toppings om het nog lekkerder te maken. Wij kozen deze keer voor onze favoriete Hoemoes Tabouleh kruiden van Maza en maakten het af met geroosterde wortelen, gekarameliseerde ui en zongedroogde tomaten. Probeer het vandaag nog en maak indruk op je smaakpapillen en die van je vrienden en familie. Smakelijk eten!
Maza

Yes, let's talk Maza! Als je op zoek bent naar een feestje op je bord, dan is Maza absoluut de perfecte keuze. Hun assortiment van heerlijke en voedzame producten is niet alleen vegetarisch en veganistisch, maar ook nog eens vrij van kunstmatige kleurstoffen en aroma's. En het beste van alles? Hun smaken komen van ver, maar toch uit een keuken dichtbij - Zaandam om precies te zijn! Bij Maza hebben ze de kunst van het mixen en matchen van smaken tot in de perfectie beheerst, met hun brede assortiment aan hoemoes, falafel en groentespreads. Dus of je nu een feestje voor één persoon of voor tien personen plant, Maza heeft alles wat je nodig hebt! Probeer het zelf!



 
Ingrediënten

voor 4 personen
2 verpakkingen Maza Hoemoes Tabouleh kruiden
200 g wortels, in reepjes
180 g zongedroogde tomaat, in reepjes
10 g peterselie, fijnsneden
olijfolie
zout en peper  

voor de gekarameliseerde rode ui
2 rode uien, in ringen
1 el suiker 
1 el witte wijnazijn
1 el roomboter

om te dippen
2 Libanese broden
1 komkommer, in repen
1 paprika, in repen 

Bereidingswijze
 1. Verwarm de oven voor op 200 °C en verdeel de wortel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster de wortel 25 minuten in het midden van de oven totdat deze goudbruin is geworden. 
2. Verhit ondertussen olie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui met een flinke snuf zout totdat deze glazig begint te worden. Bak nog 10 minuten op lage temperatuur. Voeg de witte wijnazijn en de suiker toe en bak nog 20 minuten op lage temperatuur, waarbij je regelmatig roert. Bereid het Libanees brood volgens de instructies op de verpakking en scheur in grove stukken.
3. Verdeel de Hoemoes Tabouleh kruiden over een grote serveerplank of bord, en verdeel hierover de zongedroogde tomaat, peterselie, gekarameliseerde rode ui en gegrilde wortel. Serveer samen met het Libanees brood, de komkommer en de paprika. 

Heb jij dit recept gemaakt met Hoemoes Tabouleh kruiden? Of heb jij een andere favoriete Hoemoes van Maza? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.