Een heerlijke lunch of licht diner is deze hummus plate! Het is een bord vol falafel, geroosterde kikkererwten, flatbread, gegrilde groenten die jij lekker vindt en natuurlijk hummus om alles in te dippen! Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons haar recept van een hummus plate met aubergine en champignons. Je kunt deze plate zo ‘homemade’ maken als je wilt. Zo kun je een bakje hummus gebruiken, maar deze ook zelf maken. Net als de falafel!

Ingrediënten
Voor 1 groot bord of 2 kleine
1 bakje hummus
1 bakje falafel
blikje kikkererwten (150 gram)
half bakje champignons
halve aubergine
1 el paprikapoeder
1 tl komijn
rucola (optioneel)
olie

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 220 graden. Spoel de kikkererwten af en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel wat olie over de kikkererwten en kruid ze met paprikapoeder en komijn. Rooster de kikkererwten ongeveer 15 minuten in de oven en schep tussentijds even om. 
Snijd de aubergine en champignons in stukjes. Verwarm twee pannen met olie. Bak in een pan de aubergine en de champignons met eventueel wat paprikapoeder en komijn, en in de andere pan de falafel. Schep de hummus op een bord of bowl en verdeel hier vervolgens de falafel, kikkererwten en groenten over. Garneer eventueel met wat rucola.

Heb jij de hummus plate gemaakt? Deel dan jouw creatie op Instagram, Twitter of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
Hummus plate met falafel, geroosterde kikkererwten en groenten
Article Name
Hummus plate met falafel, geroosterde kikkererwten en groenten
Description
Hummus plate: een bord vol falafel, geroosterde kikkererwten, flatbread, gegrilde groenten die jij lekker vindt en natuurlijk hummus om alles in te dippen!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!