Linzen met kaasjeskruid, huh? ‘In het wild geplukt’ had toch alleen maar plantaardige recepten? Dat klopt! Hoewel dit gerecht niet vegan klinkt is die dat wel. Dit heerlijke gerechtje zit boordevol proteïne en lekkers. Lekker voor met dit mooie weer. Ga jij het ook maken?
Ingrediënten
1 kopje rode of groene linzen (groene linzen kun je beter enkele uren voorweken)
1 grote ui (of 2 kleintjes)
1 grote handvol kaasjeskruidbladeren
1 kleine handvol brandnetelbladeren (auw!) of witte-dovenetelbladeren (minder auw)
2 el komijnzaad
2 el wilde-kruidenazijn
1 el zeewiervlokken of kruidenbouillon
zout
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en zet hem samen met de linzen onder water.
2. Voeg de komijn en het zeewier toe en laat sudderen met het deksel op de pan tot de linzen helemaal zacht zijn. Als je rode linzen gebruikt, zullen ze uit elkaar vallen en krijg je een meer smeuïg resultaat.
3. Voeg tijdens de laatste 10 minuten de fijngehakte wilde kruiden toe.
4. Breng op smaak met zout en een scheutje azijn.
Heb jij dit recept uit ‘In het wild geplukt’ zelf gemaakt? Tag ons in een foto op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat het ons weten in een reactie op het blog of Facebook. Wij zijn benieuwd!
In het wild geplukt
Bol.com | Libris
Lieve Galle
€29,95 | Sterck & de Vreese
ISBN 978 90 5615 802 6

Reactie verzenden