Print Friendly, PDF & Email

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor Indiase curry met zoete aardappel, romanesco en zoete aardappel!

Ingrediënten
Voor 4 personen
45 minuten bereidingstijd
1 rode ui
1 tl venkelzaad
1 tl fenegriek
1 tl mosterdzaad
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
1 tl kurkuma
¼ tl chilipoeder
800 ml kokend water
600 g zoete aardappel
150 g linzen
3 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
1 stuk bouillonblokje
1 tl zout
800 g Romanesco bloemkool
200 g sperziebonen
4 stuks Libanees flatbread
olie om in te bakken
800 ml kokend water

Bereidingswijze

  1. Snipper de rode ui en fruit zachtjes aan in wat olie.
  2. Doe de specerijen in een vijzel en stamp de zaadjes een beetje kapot. Voeg bij de ui en laat het vuur laag, het mag niet aanbranden.
  3. Zet de waterkoker aan. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Spoel de linzen af in een vergiet. Hak de knoflook fijn.
  4. Voeg als de ui echt goed glazig is de tomatenpuree en knoflook toe. Bak even zachtjes (!) mee zodat het zuur wat van de tomatenpuree gaat.
  5. Voeg de zoete aardappel, linzen, het kokend water, bouillonblokje en zout toe. Breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes pruttelen.
  6. Breek de romanesco bloemkool in zo klein mogelijke roosjes (snijd zo nodig de grotere in kwarten) en snijd wat overblijft aan steel in kleine stukjes. Voeg bij de curry en dek de pan goed af zodat het gaar kan stoven (het zal niet helemaal onder water staan).
  7. Dop de sperziebonen, halveer en voeg bij de curry. Laat de curry vanaf dat de bloemkool erbij zit ca. 15-20 minuten pruttelen, tot bloemkool en boontjes gegaard zijn naar je smaak.
  8. Warm intussen één Libanese flatbread per persoon op in een droge koekenpan en was de koriander. Bestrooi de curry met lekker veel koriander en doop het Libanese flatbread erin.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Indiase curry met zoete aardappel, romanesco en zoete aardappel
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!