Indonesische keuken: gado gado
5 (100%) 1 vote[s]

Vandaag delen wij het recept voor gado gado: een typisch Indonesische salade van geblancheerde en gestoomde groenten met gekookte eieren, gebakken tofu en tempeh geserveerd in pindasaus. De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we inspiratie van onze favoriete restaurants gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Indonesische keuken aan de beurt, hiervoor deden wij inspiratie op bij Mama Makan. Wij delen de lekkerste vegetarische recepten voor op de Indische rijsttafel!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen (als bijgerecht)
150 g kool, in stukken van 1,5 cm, geblancheerd
150 g spinazie, in stukken van 2,5 cm
150 g sperziebonen, in stukken van 2,5 cm
150 g tauge
2 eieren, gekookt
50 g tofu, gebakken
3 theelepels sjalot, gebakken

Voor de pindasaus
300 g pinda, zonder vel
200 g cashews
20 ml limoensap
15 g citroengras
20 g knoflookpasta
40 g sjalotpasta
500 ml water
10 g zout
50 g zonnebloemolie
30 g palmsuiker
20 g rode chilipasta
50 ml ketjap manis

Hoe maak je gado gado?

  1. Bak de noten tot deze goudbruin zijn, en stamp ze tot een pasta in een vijzel of keukenmachine.
  2. Verwarm de olie in de pan, bak de kruiden, chilipasta en gekneusd citroengras tot het gaat geuren.
  3. Voeg de palmsuiker, notenpasta en water toe aan het kruidenmengsel. Zet het vuur lager en laat langzaam inkoken. Voeg limoensap toe.
  4. Meng de groenten in de saus en garneer met de gebakken sjalot. Serveer direct.

Smakelijk!

Mama Makan – Spinozastraat 61, 1018 HJ Amsterdamwww.mamamakan.com

Ben jij bij Mama Makan geweest? Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie op de website, Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Indonesische keuken: gado gado
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!