Vandaag delen wij het recept voor belado terong: gebakken aubergine met een flinke hoeveelheid chilisaus. De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de inspiratie uit onze favoriete restaurants gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Indonesische keuken aan de beurt, hiervoor deden wij inspiratie op bij Mama Makan. Wij delen de lekkerste vegetarische recepten voor op de Indische rijsttafel! Vandaag: gebakken aubergine met chilisaus!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen (als bijgerecht)
250 g aubergine
50 g bloem
5 sjallotten
5 rode chilipepers
2 theelepels suiker
2 grote tomaten
2 theelepels zonnebloemolie
zout
Optioneel: bosui

Hoe maak je gebakken aubergine met chilisaus? 

  1. Snij de aubergine in de lengte in 4 parten. Bedek de aubergine parten met bloem en frituur deze in hete olie.
  2. Snijd de chili in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  3. Snijd de tomaat in blokjes en de sjalot en chili in reepjes.
  4. Bak de chili en de sjalot in de zonnebloemolie totdat deze beginnen te geuren. Voeg de blokjes tomaat toe.
  5. Voeg suiker en zout toe en bak enkele minuten, tot de sjalot bruin begint te worden. Voeg tot slot de aubergine toe.
  6. Serveer de aubergine direct. Garneer eventueel met gesneden bosui.

Smakelijk!

Mama Makan – Spinozastraat 61, 1018 HJ Amsterdamwww.mamamakan.com

Ben jij bij Mama Makan geweest? Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie op de website, Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Indonesische keuken: gebakken aubergine met chilisaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!