Print Friendly, PDF & Email

Vandaag delen wij het recept voor Rujak Buah: fruitsalade met zoet-spicy dressing. De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de komende tijd onze favoriete restaurants gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Indonesische keuken aan de beurt, hiervoor deden wij inspiratie op bij Mama Makan. Wij delen de lekkerste vegetarische recepten voor op de Indische rijsttafel!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
40 g ananas, in 3 partjes
40 g komkommer, in plakken
40 g mango, in 3 partjes
40 g drakenfruit, in 3 partjes
25 g papaya, geschild en in partjes
25 g pomelo, in partjes
150 pinda’s, geschild en gebakken

Voor de dressing:
2 eetlepels rode chili, zaadlijsten verwijderd en gesneden
1 theelepel tamarinde pasta
1/2 theelepel zout
100 g bruine suiker
2 eetlepels tamarinde sap
100 g ananas, in blokjes

Hoe maak je deze pittige fruitsalade?

  1. Meng alle dressingingrediënten in een vijzel of keukenmachine tot een gladde saus.
  2. Plaats de stukken fruit in aparte bakjes of op een serveerschaal
  3. Giet de saus over het fruit en garneer tot slot met de pinda’s

Smakelijk!

Mama Makan – Spinozastraat 61, 1018 HJ Amsterdamwww.mamamakan.com

Ben jij bij Mama Makan geweest? Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie op de website, Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Indonesische keuken: pittige fruitsalade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time