Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Bij bramen denken wij al snel aan jam of een ander zoet recept. En hoe lekker dat ook is, hoe leuk is het om ze eens te gebruiken voor een zoetzure smaak in een hartig gerecht? Want dat zijn de bramen in dit recept uit ‘Salade Freak’ zeker! Dit gerecht met ingelegde bramen en sjalotten met panzanella en sumak is heerlijk fris, zoet en zomers. Perfect als voor- of bijgerecht bij een BBQ of een Mediterraans diner.  

Ingrediënten
voor 4 personen
4 zuurdesemboterhammen, in blokjes van 2,5 cm
1 sjalot, in dunne plakjes
560 g cherrytomaten, gehalveerd
280 g bramen
10 g verse basilicum

60 ml appelciderazijn
1 tl honing
zout
extra vierge olijfolie
gemalen sumak 

Bereidingswijze  
1. Verwarm de oven voor tot 220 °C.
2. Klop in een grote kom de appelciderazijn en honing door elkaar.
3. Voeg als eerste de sjalot toe, daarna de bramen en daarna de tomaten aan de inlegvloeistof.
Bestrooi het tomaten-bramenmengsel met zout en laat het 15 minuten staan, terwijl de oven voorverwarmt – blijf ervan af, meng niet! Het is de bedoeling dat de sjalot de meerderheid van de azijn opneemt, de bramen een klein beetje en dat het tomatensap in de vloeistof begint te lopen.
4. Hussel op een bakplaat de broodblokjes met een paar scheuten olie en een snuf zout. Rooster de broodblokjes, hussel een keer, tot ze na 8 tot 10 minuten goudbruin zijn.
5. Hussel, als je klaar bent om aan tafel te gaan, het brood en wat basilicum door het tomatenmengsel. Wees voorzichtig want als de bramen openbarsten, ziet alles er wat rommelig uit, al is het niet erg.
6. Bestrooi de salade met de rest van het basilicum, zout en sumak.
 

Heb jij het boek ‘Salade Freak’ al en heb jij dit recept gemaakt? Tag ons in een foto van jouw resultaat op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat een reactie achter op ons blog of op Facebook. Wij zijn benieuwd!

Salade Freak
Bol.com | Libris.nl
Jess Damuck
€27,50 | Good Cook
ISBN 978 946 432 773

salade freak

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Ingelegde bramen en sjalotten met panzanella en sumak
Published On
Total Time