Involtini van courgette en miso-amandelricotta
Tessa Emmen

Involtini van courgette en miso-amandelricotta

woensdag 31 mei 2023
Dit gerecht uit het fantastische kookboek 'You Can Cook This!' is simpel, maar weet toch alle aandacht te trekken. Gegrilde courgetteslierten worden gevuld met een romige amandelricotta en gebakken in een verrukkelijke tomatensaus. De ricotta is supersnel en gemakkelijk te maken, dus je hoeft niet lang in de keuken te staan om deze maaltijd op tafel te zetten. Kortom, dit is een must-try voor iedereen die van lekker en eenvoudig koken houdt!

Ingrediënten
voor 4 personen
4 takjes verse tijm
2 grote courgettes
450 g tomatensaus
15 g basilicum, grof gehakt
10 g tijm
2 el olijfolie
Parmezaanse kaas, geraspt
chilivlokken
zout en peper

voor de miso-amandelricotta
2 teentjes knoflook, geraspt
1/2 citroen, sap en rasp
100 g amandelen, geweekt in heet water en afgespoeld
60 ml heet water
2 el edelgist
2 tl extra vierge olijfolie
2 tl witte miso


Bereidingswijze
1. Maak eerst de miso-amandelricotta. Pureer in een blender de geweekte amandelen, de rasp en het sap van de citroen, de olijfolie, de miso, het water, het edelgist en de knoflook bijna helemaal glad. Voeg een beetje meer water toe als hij iets te dik is. Roer de verse kruiden erdoor en zet de ricotta in de koelkast.
2. Snijd de courgette inclusief steel met een mandoline, een scherp mes of een dunschiller in lange, dunne repen (ongeveer 3-5 mm dik). Leg ze in een mengkom en hussel de olijfolie, zout en peper erdoor.
3. Zet de grill op halfhoge tot hoge stand. Plaats een rooster in een grote braadslee en leg de courgetteslierten erop. Grill ze 5-8 minuten tot ze iets geschroeid zijn, draai ze om en grill de andere kant. Haal de repen van het rooster. Heb je geen grill? Dan kan dit natuurlijk ook erg goed onder een contactgrill.
4. Verwarm de oven voor op 190 °C.
5. Schenk de tomatensaus in een ovenvaste schaal. Zet in een rij op het aanrecht de snijplank, de courgetterepen en de amandelricotta klaar. Leg een reep op de plank en schep een eetlepel ricotta op het bredere uiteinde. Rol de reep voorzichtig tot een rolletje zonder dat de ricotta eruit loopt. Leg het rolletje in de tomatensaus. Herhaal dit met de overige repen.
6. Leg op de rolletjes takjes tijm. Bedek de schaal losjes met aluminiumfolie zodat de stoom er nog wel uit kan ontsnappen en bak het geheel 15-20 minuten tot het door en door heet is.
7. Serveer de involtini heet en strooi er op het eind chilivlokken, basilicum en Parmezaanse kaas over.

Tip: de amandelricotta kan tot 2 dagen van tevoren worden klaargemaakt.

Benieuwd geworden naar ‘You can cook this!‘ of heb je dit kookboek al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

You can cook this!
Bol.com | Libris
Max La Manna
ISBN: 9789000389322
29,99 | Spectrum



 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.