Italiaanse bloemkoolrijst salade
4.3 (85%) 4 vote[s]

Bloemkool is een super diverse groente die makkelijk is in gebruik. Zo zien we bloemkool steeds vaker terug in pizzabodems, soepen, maar ook in warme en koude rijstgerechten. Vandaag serveren wij bloemkoolrijst met een Italiaanse twist voor een zonnige dag.

Bloemkoolrijst
Zelf bloemkoolrijst maken van een hele bloemkool is eigenlijk heel makkelijk. Hoe je dit doet, vind je hier. Maar om dit recept extra snel op tafel te kunnen zetten, hebben we een keertje gesmokkeld met kant-en-klare bloemkoolrijst! Je kunt die nu niet alleen onder het huismerk vinden in het koelschap van een supermarkt, maar nu ook in het diepvriesschap dankzij Bonduelle. Zo heb je altijd bloemkoolrijst in de buurt voor een snelle maaltijd.

Ingrediënten
Voor 2 personen
400 g bloemkoolrijst (wij kozen de bloemkoolrijst uit het vriesvak, van Bonduelle)
250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
1 bol mozzarella (125 g)
50 g rucola
2 el pijnboompitten
(extra vierge) olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verhit olijfolie in een koekenpan. Voeg de rijst toe en bak 6-7 minuten terwijl je af en toe roert. Schep de rijst op een schaal en laat minimaal 10 minuten afkoelen.
  2. Verhit een koekenpan op het vuur en rooster de pijnboompitten terwijl je de pan in beweging houdt. Rooster de pijnboompitten goudbruin. Snijd of scheur de mozzarella in stukjes.
  3. Meng in een schaal de mozzarella met de cherrytomaatjes, pijnboompitten met een scheutje olijfolie. Voeg de rijst toe en roer alles goed door elkaar. Schep de rucola door de salade en breng op smaak met zout en peper.

Tip!
Vervang de mozzarella eens door feta.

Heb jij dit recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons wetenin een bericht via de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Italiaanse bloemkoolrijst salade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!