Print Friendly, PDF & Email
4/5 - (6 stemmen)

Italiaanse salades zijn altijd super simpel, vol met verse ingredienten en rijkelijk gevuld met een van mijn guilthy pleasures: mozzarella! Vroeger at ik dit ongeveer wekelijks, maar sinds ik gestopt ben met die overvloed aan kaas alleen nog maar om mezelf echt te verwennen, want dat moet op z’n tijd! Deze salade is dus een echte Italiaanse verwensalade (en super simpel).

Wat heb je nodig?
3 paprika’s
1 doosje cherry tomaatjes
1 bol mozzarella
1 flinke hand groen (sla, rucola, spinazie, boerenkool)
1 flinke hand basilicum
3 sneden stevig wit brood
1 teen knoflook
olijfolie, balsamico azijn, zout en peper


Hoe maak je deze Italiaanse salade?
Verwarm je oven voor op 220 graden en zet hem op de grilstand. Maak je paprika’s schoon en snij in dikke repen. Leg op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, zout en peper, en rooster in 20 minuten (afhankelijk van je oven) goudbruin. Laat ze afkoelen en haal het velletje er vanaf. Snij de cherry tomaatjes doormidden en besprenkel in een kommetje met een scheutje olijfolie, balsamico, zout en peper. Besprenkel je sneden brood met wat olijfolie en rooster ze in een pan of in de oven tot ze goudbruin zijn. Pel je teen knoflook en wrijf dit over het brood wanneer het nog warm is. Laat het brood afkoelen en snij in blokjes. Snij tot slot de bol mozzarella in blokjes en voeg alle ingrediënten bij elkaar op een grote platte schaal of op de borden, inclusief de blaadjes basilicum en het groen. Besprenkel naar smaak met extra olijfolie, balsamico, zout en peper en laat het geheel 10 minuten staan zodat het brood de smaken kan opnemen. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Italiaanse salade met geroosterde paprika, mozzarella en croutons
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time