Print Friendly, PDF & Email

Deze geroosterde sesamdressing van Oil & Vinegar zou je stiekem uit kunnen lepelen. Dat doen we natuurlijk niet: we maken er een fantastische Japanse noedelsalade van met paksoi, tofu en shiitake!

Ingrediënten
1 persoon
4 el Roasted Sesame Dressing
300 g shiitake
50 g noedels
½  winterpeen
150 g paksoi
100 g tofu
1 el Geroosterde Sesamolie
2 el tamari
pinda’s
groentespiraalsnijder
glazen pot (Pure Food Inside Jar)

Bereiding
Was alle verse ingrediënten. Snij de onderkant van de steeltjes van de shiitake en snij ze in vieren. Roerbak de shiitake 5 minuten in een droge koekenpan totdat ze net zacht zijn. Gebruik de groentespiraalsnijder om de winterpeen in slierten te snijden.  Kook de noedels volgens verpakkingsinstructies. Snij de paksoi in dunne reepjes en de tofu in blokjes. Verhit wat Geroosterde Sesamolie in een koekenpan en bak de tofu enkele minuten. Voeg twee eetlepels tamari toe, zet het vuur laag en laat de tofu karamelliseren in de tamari. Doe 4 eetlepels Roasted Sesame Dressing in de glazen pot en vul de pot dan achtereenvolgens met noedels, paksoi, shiitake, wortel, tofu en bovenop een handje pinda’s.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. Laat ons ook weten wat je er van vond. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Japanse noedelsalade met sesamdressing
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time