Print Friendly, PDF & Email

Een goeie kom ramen is volgens ons echt comfort food. De sojasaus en gember zorgen voor een heerlijke bouillon die verder is gevuld met sugar snaps, shiitake en noedels. Het eitje maakt het helemaal af! Ga jij dit recept maken?

Ingrediënten
voor 4 personen
4 eieren
2 bosuien, in ringen
2 teentjes knoflook, geperst
270 g boekweitnoedels
250 g sugar snaps
200 g shiitake, in plakjes
1,5 l water
2 el miso pasta
1 el sesamzaadjes
2 tl sesamolie
1 tl sojasaus
2 cm gember, geschild en fijngesneden
sriracha, naar smaak 

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook in een grote kookpan en kook de eieren 4 minuten voor een zachtgekookt ei, kook eventueel langer naar eigen behoefte. Snijd de eitjes door de helft en zet apart.
2. Verwijder de draadjes van de sugarsnaps door het bovenste puntje schuin af te snijden zodat je het draadje meeneemt. Doe dit ook met de onderkant.
3. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de shiitake in 7 minuten gaar, hussel regelmatig door. Voeg de sugarsnaps de laatste 3 minuten toe en bak even mee.
4. Breng het water aan de kook in een ruime pan en voeg de gember en knoflook hieraan toe. Laat dit 15 minuten koken.
5. Haal het mengsel door een zeef en giet de bouillon terug in de pan. Voeg de miso pasta en sojasaus toe en laat op lage temperatuur pruttelen.
6. Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking.
7. Verdeel de noedels over de borden. Voeg de eieren, shiitake en sugar snaps toe en schenk de bouillon over de noedels. Garneer de ramen met de bosui, sesamolie en sesamzaadjes. Serveer eventueel met sriracha voor de liefhebber.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Japanse ramen met boekweitnoedels
Published On