Japanse udon noedel-groentesoep met gemengde paddenstoelen
Lauren Kreijger

Japanse udon noedel-groentesoep met gemengde paddenstoelen

woensdag 05 juni 2019
Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor Japanse udon noedel-groentesoep met gemengde paddenstoelen en knoflookchips.

Ingrediënten
voor 4 personen
4 teentjes knoflook
3 blokjes groentebouillon
2 pakjes udonnoedels
500 g gemengde paddenstoelen
300 g paksoi
300 g witte kool
150
 g peen
100 g koolrabi
2 liter kokend water
4 el plantaardige olie
3 el sojasaus
2 el gember
optioneel sesamolie

Bereidingswijze
1. Zet de waterkoker aan.
2. Verwarm de olie in een soeppan met dikke bodem. Pel de knoflook en snijd de teentjes in dunne plakjes. Leg in de hete olie, frituur zachtjes en schep zodra ze bruin worden met een schuimspaan uit de pan. Leg op een velletje keukenpapier.
3. Schil de peen en snijd julienne (luciferstokjes). Doe hetzelfde met de koolrabi. Bak de peen en koolrabi in de knoflookolie. Snijd intussen de witte kool in sliertjes. Voeg toe en bak even mee. Rasp de gember en voeg toe.
4. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan, giet het kokende water erbij en voeg de sojasaus toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken.
5. Scheur of snijd de paddenstoelen in stukjes.
6. Snijd de paksoi stengels in stukjes en het blad in repen.
7. Roer de paddenstoelen door de soep en na een minuutje ook de udon noedels. Voeg vervolgens de paksoi toe en laat 2 à 3 minuten rustig koken.
8. Garneer met de knoflookchips, en eventueel een paar druppels sesamolie. Voeg nog sojasaus naar smaak toe.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

2 Reacties

Ik ben altijd verbaasd als ik in een recept bouillonblokjes' zie staan. Waarom worden deze ongezonde dingen nog aangeprezen als gezond? Persoonlijk vind ik dit altijd een teleurstelling.

11:51 19 januari 2024

Hoi Simone, in principe geven wij niet aan of dit een gezonde of ongezonde keuze is, maar gebruiken wij op zijn tijd zelf wel bouillonblokjes omdat deze makkelijk en snel veel smaak geven en wij helaas niet altijd tijd hebben om zelf bouillon te trekken. Maar je hoeft er natuurlijk niet voor te kiezen, als je tijd hebt om bouillon te maken zou ik dat zeker doen, lekker :-)

11:51 19 januari 2024

Eerlijk gezegd houd ik absoluut niet van Paksoi, zou ik het ook met bijvoorbeeld spinazie of andijvie kunnen vervangen? Of raad je me wat anders aan?

11:51 19 januari 2024

Hoi Evelien, je kan paksoi heel makkelijk vervangen door een stevige koolsoort (bv. Chinese kool, witte kool, groene kool of spitskool). Het belangrijkste is dat de groenten een crunch hebben, aangezien de rest van de ingrediënten aan de zachte kant is, is dit heel lekker. Andere groentenn zoals broccoli of sperziebonen werken ook goed, deze moet je alleen wel eerst even koken voordat je deze toevoegd aan de soep ;-) Groetjes, Lieske

11:51 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.