Print Friendly, PDF & Email

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor Japanse udon noedel-groentesoep met gemengde paddenstoelen en knoflookchips.

Ingrediënten
voor 4 personen
4 teentjes knoflook
3 blokjes groentebouillon
2 pakjes udonnoedels
500 g gemengde paddenstoelen
300 g paksoi
300 g witte kool
150
 g peen
100 g koolrabi
2 liter kokend water
4 el plantaardige olie
3 el sojasaus
2 el gember
optioneel sesamolie

Bereidingswijze
1. Zet de waterkoker aan.
2. Verwarm de olie in een soeppan met dikke bodem. Pel de knoflook en snijd de teentjes in dunne plakjes. Leg in de hete olie, frituur zachtjes en schep zodra ze bruin worden met een schuimspaan uit de pan. Leg op een velletje keukenpapier.
3. Schil de peen en snijd julienne (luciferstokjes). Doe hetzelfde met de koolrabi. Bak de peen en koolrabi in de knoflookolie. Snijd intussen de witte kool in sliertjes. Voeg toe en bak even mee. Rasp de gember en voeg toe.
4. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan, giet het kokende water erbij en voeg de sojasaus toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken.
5. Scheur of snijd de paddenstoelen in stukjes.
6. Snijd de paksoi stengels in stukjes en het blad in repen.
7. Roer de paddenstoelen door de soep en na een minuutje ook de udon noedels. Voeg vervolgens de paksoi toe en laat 2 à 3 minuten rustig koken.
8. Garneer met de knoflookchips, en eventueel een paar druppels sesamolie. Voeg nog sojasaus naar smaak toe.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
Japanse udon noedel-groentesoep met gemengde paddenstoelen
Article Name
Japanse udon noedel-groentesoep met gemengde paddenstoelen
Description
Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? Vandaag delen we het recept voor Japanse udon noedel-groentesoep met gemengde paddenstoelen en knoflookchips
Author