Print Friendly, PDF & Email
4.5/5 - (2 stemmen)

Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op vier personen)! Vandaag de amuse: in kokosolie geroosterde spruiten met ahornglazuur. Een mooi begin van een zorgzaam samengesteld Kerstmenu.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
350g spruitjes
3 el ahornsiroop
3 el kokosolie
cocktailprikkers

Hoe maak je deze in kokosolie geroosterde spruiten met ahorn glazuur?
Verwarm de oven voor op 200⁰C. Plaatst de kokosolie in een ovenschaal en zet deze in de oven zodat de kokosolie smelt. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruiten en verwijder de harde onderkant met een scherp mes. Vul de ovenschaal met de spruitjes en plaats deze in de oven. Wentel de spruiten door de gesmolten kokosolie en rooster de spruitjes in 20 minuten gaar. Tos de spruiten halverwege nog een keer om. Zet apart terwijl je de ahornsiroop in een diep bord of kom giet. Plaats de spruiten op cocktailprikkers en haal de bovenkant door de ahornsiroop heen. Serveer direct.

Ga jij deze amuse maken deze kerst? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie kerstfoto’s te ontvangen!

Summary
recipe image
Recipe Name
Kerstmenu: in kokosolie geroosterde spruiten met ahornglazuur
Published On