Print Friendly, PDF & Email

Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op vier personen)! Vandaag het voorgerecht: salade met courgette, venkel, radijs en gebakken avocado. Een frisse salade met een warme hint door de gebakken avocado.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
2 courgettes
60 ml olijfolie
2 avocado’s
1 klein bosje radijs
2 venkel
2 el olijfolie
1 tl sinaasappel schil
Sap van 1 sinaasappel
Sap van 1 citroen
2 takjes verse munt
1 el kokosolie
Zout en peper naar smaak

Hoe maak je deze salade met courgette, venkel, radijs en gebakken avocado?
Bestrooi een bord met zeezout. Halveer de avocado en verwijder de pit. Verwijder de schil en snijd de avocado in plakken van 1 cm dik. Plaats de avocado op het bord en strooi er nog eens royaal zeezout over. Zet apart tot later gebruik. Snijd de courgette in repen met behulp van een dunschiller of mandoline en plaats deze in een kom samen met de olijfolie. Zet een gril pan op het vuur en wacht tot deze goed heet is. Gril de courgette slierten voor ongeveer 1 minuut aan elke kant. Laat afkoelen en zet apart tot later gebruik. Maak de radijs schoon door de bovenkant te verwijderen. Snijd de radijs in dunne plakken en bewaar in ijswater tot verder gebruik. Hou ook het blad van de radijs apart, deze kun je later toevoegen aan de salade. Verwijder bij de venkel  de buitenste ring en snijd met een scherp mes de boven- en onderkant  van de venkel.  Bewaar de groene stukjes van de bovenkant van de venkel. Snijd de venkel flinterdun. Tip! Als je een mandoline hebt, kan je de venkel helemaal in dunne plakken snijden. Plaats de geschaafde venkel met de venkel topjes in een schaal samen met de afgekoelde courgette slierten. Voeg hier ook het blad van de radijs aan toe. Snijd de munt zeer fijn. Meng in een andere kom of glazen pot de munt, olie, sinaasappel schil, sinaasappel sap, citroen sap, zout en peper. Zet de dressing even apart tot laten gebruik. Terug naar de avocado. Het meeste vocht is nu uit de avocado, dep het overtollige zout van de avocado met keukenpapier of een keukendoek . Smelt de kokosolie in de pan en bak de avocado 4 minuten tot deze een mooie licht bruine kleur heeft gekregen. Draai de avocado halverwege de kooktijd om. Mix de dressing met de salade, garneer met radijs en avocado en serveer direct.

Ga jij dit voorgerecht maken deze kerst? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie kerstfoto’s te ontvangen!

Summary
recipe image
Recipe Name
Kerstmenu: salade met courgette, venkel, radijs en gebakken avocado
Published On