Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (2 stemmen)

Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op vier personen)! Vandaag het tussengerecht: spaghetti van wortel met knolselderij carbonara saus. Een twist op de klassieker: spaghetti carbonara. Heel lekker maar net even anders, en zonder vlees natuurlijk!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
1/2 knolselderij
100 ml slagroom
200 ml groentebouillon
4 winterpenen
10 blaadjes salie
150g vegetarische spekreepjes (wij zijn fan van die van GoodBite)
1 ui
½ tl zout

Hoe maak je deze spaghetti van wortel met knolselderij carbonara saus?
Maak de ui schoon en snij in kleine blokjes, zet apart. Maak de knolselderij schoon. Snijd eerst alle uitsteeksels van de knol af, voordat je de knolselderij in grove stukken snijdt. Plaats de knolselderij samen met de slagroom en groentebouillon in een pan. De knolselderij is tussen 8-10 minuten gaar. Dit kan je controleren door er met een vork in te prikken. Valt de knolselderij uiteen? Verplaats dan het mengsel naar de keukenmachine om er een zachte saus van te maken. Voeg peper toe naar smaak.

Zet een pan op hoog vuur en bak de vegetarische spekjes tot deze knapperig zijn. Zet het vuur laag, voeg de ui toe en bak tot deze zacht is.

Rasp de winterpeen en haal deze door de Spirelli. Het beste resultaat krijg je door de brede kant te gebruiken. Zo krijg je mooie stevige slierten. Je kan ervoor kiezen om de wortel rauw te laten. Een andere optie is kort koken. Zet hiervoor een pan met water op het vuur. Als het water kookt, voeg zout toe en kook de spaghetti op halfhoog vuur in 3 minuten gaar. Voeg de spaghetti toe aan de pan met de saus. Meng hier ook de ui en spekjes door. Zet tot slot een koekenpan op hoog vuur. Voeg boter toe. Zodra de boter gesmolten is bak je de salie tot deze gaat geuren en verkleurd. Zodra de salie perfect is serveer je deze direct over de pasta. Eventueel kan er op dit punt Parmezaanse kaas over de pasta geraspt worden.

Ga jij dit tussengerecht maken deze kerst? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie kerstfoto’s te ontvangen!

Summary
recipe image
Recipe Name
Kerstmenu: spaghetti van wortel met knolselderij carbonara saus
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)