Kikkererwten salade bowl met tomaten-tahindressing en koolrabi
Lieske van der Waals

Kikkererwten salade bowl met tomaten-tahindressing en koolrabi

zaterdag 20 oktober 2018
Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij vanaf nu wekelijks een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu. Vandaag een kleurrijke salade van rode kool, koolrabi, wortels en kikkererwten met een bijzondere dressing van tomaten en tahin.

Ingrediënten
Voor 2 personen
400 g biologische kikkererwten
2 tl biologische paprikapoeder
1 el biologische sesamzaadjes
200 g biologische wortels
1 st biologische koolrabi
100 g biologische rode kool, gesneden
1 tl biologische verse gember, rasp
100 g biologische zongedroogde tomaten-tahini
biologische verse koriander naar smaak
1 el bakolie
1 tl honing
1 el olijfolie extra vierge
50 ml water

Bereidingswijze


  1. Spoel de kikkererwten af in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit bakolie in een grote koekenpan of wok en bak de kikkererwten eerst rondom bruin. Temper vervolgens het vuur en bak de kikkererwten 15-20 minuten op een laag vuur. Schud de pan regelmatig en breng op smaak met paprikapoeder. Heb je een glutenallergie? Spoel de sesamzaadjes af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Voeg de laatste 2 minuten de sesamzaadjes toe en bak mee.

  2. Schil intussen de wortels en koolrabi en rasp met een mandoline, spiraalsnijder of handrasp. Was de rode kool en laat goed uitlekken. Schil de gember en rasp fijn.

  3. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de wortelrasp met de gember en honing 1 minuut. Zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.

  4. Voor de dressing verdunnen we de zongedroogde tomaten-tahin met olijfolie extra vierge en water (totdat de dressing net vloeibaar is).

  5. Pak een mooie kom en schik hierin de wortels, rode kool en koolrabi. Druppel de dressing erover. Garneer het gerecht met de geroosterde kikkererwten, sesamzaadjes en verse koriander.


Tip: Heb je liever een warmere salade? Dan kun je alle groenten ook kort op een hoog vuur roerbakken. Ook heel erg lekker met verse limoen.

Meer weten over het vegetarische Ekomenu?

In Mijn Persoonlijke Menu van Ekomenu kies je jouw leefstijl (bijvoorbeeld vegetarisch of vegan), geef je aan hoeveel maaltijden je wilt bestellen, voor hoeveel personen en kies je zelf je recepten (Ekomenu heeft wekelijks zo'n 10 vegetarische recepten). Vervolgens koopt Ekomenu alles 100% biologisch in en brengen alles bij jou thuis. Bezorging is gratis. Binnen 20-30 minuten staat jouw maaltijd op tafel!


En hier is nog meer goed nieuws: gebruik de code 50HVEGA en ontvang direct 50% korting op jouw eerste maaltijdbox. Klik hier om jouw eerste box te bestellen! Waarom zou je nog wachten? Je bent dan verzekerd van zorgeloos, gezond en 100% biologisch eten, direct bij jou thuis bezorgd. Zeker de moeite van het proberen waard!


Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!



 

 

 

 

 

 

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.