Print Friendly, PDF & Email

Het is bijna Koningsdag! Een mooie dag die onze verbondenheid benadrukt, ook in deze tijd. Dit jaar is het feest iets anders dan normaal, maar een lekker gebakje in de zon is zeker een prima oplossing. We delen met jullie het recept voor een vegan sinaasappel kwarktaart! Het kost even wat wachttijd, maar dan heb je ook wat. Maak jij deze klassieker in een modern jasje?

Ingrediënten
220 g speculaasbrokken
75 g margarine
400 g Alpro go on (vegan kwark)
50 g kristalsuiker
1 spuitbus plantaardige slagroom
rasp van 3 sinaasappels
sap van 1 citroen
200 ml sinaasappelsap
1½ tl Agar agar
garnering naar keuze, zoals vers fruit en plantaardige slagroom
springvorm (22 cm)

Bereidingswijze

  1. Doe de koekjes in de blender en maal ze fijn. Smelt de margarine in een steelpannetje en meng dit met de koekkruimels. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk aan met een lepel. Zet de springvorm een kwartier in de koelkast.
  2. Verhit het sinaasappelsap samen met de Agar agar, breng dit kort aan de kook voor ongeveer 2 minuten zodat de Agar agar gaat werken. Laat dit vervolgens afkoelen.
  3. Rasp de schil van de 3 sinaasappels. Roer vervolgens de plantaardige kwark, de rasp van de sinaasappels, de suiker, plantaardige slagroom en het citroensap door elkaar met een spatel.
  4. Voeg als laatste beetje bij beetje het afgekoelde sinaasappelsap en Agar agar mengsel bij het beslag.
  5. Laat de taart minimaal 5 uur opstijven in de koelkast. Zet hem vervolgens nog een uurtje in de vriezer.
  6. Garneer de taart naar wens, bijvoorbeeld met toefjes plantaardige slagroom en fruit.

Heb je deze vegan kwarktaart gemaakt? Of eet jij tijdens Koningsdag een andere feestelijke lekkernij? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Koningsdag gebakje: vegan sinaasappel kwarktaart
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!