Fresh is een kookboek vol gerechten, bereid met de meest pure en natuurlijke ingrediënten. Fresh is geschreven door Amber Rose, culinair auteur en kok. In dit boek vertelt ze een verhaal over recepten, familie, reizen en thuiskomen. Het is een verhaal over evenwicht in het leven en evenwicht met eten. Amber beschrijft hoe je dit evenwicht kunt vinden. Vandaag delen wij het recept voor geroosterde lentegroenten en hummus met ingemaakte citroen!

Ingrediënten
Voor 4 personen

Voor de lentegroenten
600 g lentegroenten, zoals jonge rode bietjes, wortels, meirapen, prei en venkel
olijfolie, voor het besprenkelen
zeezout en versgemalen peper
2 takjes tijm
1-2 takjes oregano of marjolein (naar wens)
sap van ½ citroen

Voor de hummus
400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
2 el tahin
sap van 1 citroen
½ ingemaakte citroen, alleen de schil
4 teentjes knoflook, gepeld
1 volle tl gemalen kurkuma
flinke scheut goede olijfolie
snufje chilipoeder
zeezout en versgemalen zwarte peper

Voor de garnering
verschillende lentekruiden: tijm, peterselie, zuring, goudmarjolein, oregano, erwtenscheuten

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak eerst de groenten schoon: snijd eventuele dode blaadjes of slappe stukjes eraf, was eventuele vieze groenten en snijd eventuele harde stukjes eraf. Snijd bietjes en meirapen doormidden, als je die gebruikt. Leg alle groenten in een braadslee, besprenkel ze met olie en voeg zout en peper toe. Strooi de verse kruiden erover.
2. Rooster de groenten ongeveer 30 minuten in de oven, tot ze zacht zijn, maar nog wel een beetje bite hebben en langs de randen mooi verkleurd zijn.
3. Maak ondertussen de hummus. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of snelle blender, voeg zout en peper toe en pureer het mengsel tot het de gewenste textuur heeft. Ik hou van hummus die behoorlijk glad is, met een paar stukjes erin. Als de hummus te dik is, kun je er een scheutje water aan toevoegen en hem mengen met de pulseerknop; voeg steeds een beetje water toe tot je de hummus dun genoeg vindt. Proef en voeg indien nodig zout en peper toe.
4. Haal de braadslee uit de oven wanneer de groenten klaar zijn. Leg de groenten op een platte schaal en sprenkel er een beetje citroensap over. Serveer de hummus er apart bij. Je kunt de hummus in een luchtdichte bak minstens 4-5 dagen in de koelkast bewaren.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Fresh gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Fresh
Amber Rose
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 9789045218434
Prijs: €24,99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Geroosterde lentegroenten en hummus met ingemaakte citroen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!