Print Friendly, PDF & Email

Leef, eet, geniet, dat is wat er op de kaft van kookboek Fresh staat. Fresh is een kookboek vol gerechten, bereid met de meest pure en natuurlijke ingrediënten. Fresh is geschreven door Amber Rose, culinair auteur en kok. In dit boek vertelt ze een verhaal over recepten, familie, reizen en thuiskomen. Ambers culinaire reis startte vroeg. Al op jonge leeftijd hielp zij haar moeder in de keuken en tuin en leerde zij over de levenscyclus. Van het verzamelen van zaden en planten tot het oogsten hiervan en van het inmaken tot fermenteren. Ook het verwerken van de restjes leerde zij van haar moeder, onder andere door deze te voeren aan de dieren. Het is een verhaal over evenwicht in het leven en evenwicht met eten. Amber beschrijft hoe je dit evenwicht kunt vinden.

Fresh
Dit kookboek laat duidelijk zien hoe je natuur verenigt met luxe. Door het beste uit lokale producten en ingrediënten te halen, heeft Amber een boek van 267 pagina´s kunnen vullen met de meest indrukwekkende recepten! Stuk voor stuk zijn het prachtige gerechten waarmee je geheid indruk kan maken op je gezelschap! Verse en pure smaken worden gecombineerd, eveneens als de ervaringen die Amber in haar ‘levensreis’ heeft opgedaan. Van het opgroeien in een afgelegen deel van Nieuw-Zeeland tot o.a. haar reizen door India en Marokko. Dit leidde tot het kookboek Fresh!

Recepten
De recepten in dit boek zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: uit de tuin, uit de zee, uit het wild, van het vuur, van de boerderij, uit de boomgaard, van de zuivelboerderij en uit de voorraadkast. Daarnaast heeft Amber nog een categorie toegevoegd, namelijk ‘van de apotheek’, waarin ze o.a. het recept geeft voor maskers en oliën. Elke categorie is zorgvuldig uitgekozen en heeft betrekking op belangrijke gebeurtenissen in Amber haar leven. Het wordt toegelicht met een kort achtergrondverhaal bij de categorie. Het is een toevoeging waardoor je als het ware mee gaat in Amber haar levensreis. De recepten in dit boek geven elk aan of deze o.a. zuivelvrij, glutenvrij, vegetarisch of veganistisch is. Wel zo fijn. Daarnaast verschillen de recepten in benodigdheden en moeilijkheidsgraad van bereiden, wat betekent dat er voor ieder wat wils bij zit!

Lay-out
Als er iets is wat eruit springt in dit boek, dan is het wel de prachtige fotografie. Simpel, puur, Fresh! Elke categorie en elk recept worden geïntroduceerd met een kort achtergrondverhaal en ondersteund door de mooiste foto’s. Niet alleen foto’s van de gerechten zelf, maar ook van Amber waarmee zij haar connectie met het recept wil laten blijken.

Al met al..
Een kookboek waar duidelijk veel tijd en werk, maar vooral liefde in gestoken is. Een verhaal over recepten, familie, reizen en thuiskomen, weergegeven in de vorm van een prachtig kookboek!

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Fresh
Amber Rose
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.

Summary
Kookboek: Fresh
Article Name
Kookboek: Fresh
Description
Fresh is het nieuwe kookboek van Amber Rose. Haar motto is Leef, Eet en Geniet en dat doet ze met pure en natuurlijke ingrediënten.
Author