Salade is het kookboek van Janneke Philippi en staat bomvol heerlijke saladerecepten! Vandaag delen wij het recept voor radicchiosalade met blauwe bessen en amandel. Een salade die het niet alleen qua smaak goed doet. Mooi hè, alle paarse tinten in deze salade! Wij mogen het recept met je delen!

Ingrediënten
Voor 4 personen
250 gram radicchio
1 rode ui
3 eetlepels amandelschaafsel
3 eetlepels olijfolie extra vierge
2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel vlierbloesemsiroop
150 gram blauwe bessen
2 theelepels roze peperbessen

Bereidingswijze
1. Snijd de radicchio in reepjes. Snipper de ui. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.
2. Klop in een schaal een dressing van de olijfolie met de azijn en de vlierbloesemsiroop. Breng op smaak met zout en peper. Meng de radicchio, de ui en de blauwe bessen erdoor. Schep de helft van het amandelschaafsel door de salade.
3. Verkruimel tussen de vingertoppen de roze peperbessen boven de salade en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Salade gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Salade
Janneke Philippi
Uitgever: Nijgh & van Ditmar
ISBN: 9789038806006
Prijs: €24,99

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
radicchiosalade met blauwe bessen en amandel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!