Print Friendly, PDF & Email

Vandaag delen we een dinerrecept uit onze nieuwe vegetarische koolhydraatarme recepten reeks! Wil je graag wat minderen in koolhydraten? Dat kan soms best een uitdaging lijken, maar dat is absoluut niet nodig! Met wat inspiratie en een beetje hulp kom je een heel eind en geniet je voor je het weet van de meest smaakvolle recepten!

Ingrediënten
Voor 4 personen
400 g tomatenblokjes (incl. sap)
400 g vegetarisch gehakt
400 g Hüttenkäse
3 aubergines
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
4 gegrilde rode paprika (uit pot)
2 el Italiaanse kruiden
zout en zwarte peper
olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken.
  2. Snipper de sjalot, pers de knoflook en snijd de gegrilde paprika in kleine stukjes. Besmeer vervolgens de aubergineplakken met een halve eetlepel olijfolie en bestrooi met zout en zwarte peper.
  3. Leg de aubergineplakken op een met bakpapier beklede bakplaat, schuif de bakplaat in de oven en bak de aubergineplakken circa 15 minuten, totdat ze wat zachter zijn.
  4. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en de knoflook aan. Voeg het vegetarische gehakt en de paprikastukjes toe en bak circa 5 minuten in de pan.
  5. Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met zeezout en zwarte peper en draai het vuur laag zodat de gehakt-tomatensaus 5 à 10 minuten kan pruttelen.
  6. Haal nu de bakplaat uit de oven en laat de aubergineplakken even afkoelen. Schep een klein beetje gehakt-tomatensaus in een kleine ovenschaal en verdeel er wat aubergineplakken over.
  7. Maak meerdere laagjes met de gehakt-tomatensaus en de aubergineplakken tot beide op zijn. Verdeel op het einde de Hüttenkäse over de lasagne.
  8. Schuif de ovenschaal terug in de oven en bak de auberginelasagne circa 20 minuten.
  9. Haal na 20 minuten de ovenschaal uit de oven en laat het eventjes afkoelen. Geniet van dit heerlijke vegetarische koolhydraatarme diner!

Welke vegetarische koolhydraatarme recepten maak jij graag of wil je nog proberen? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Koolhydraatarme aubergine lasagne met vega gehakt en Hüttenkäse
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!