Print Friendly, PDF & Email

Vandaag delen we een diner recept van onze nieuwe vegetarische koolhydraatarme recepten reeks! Wil je graag wat minderen in koolhydraten? Dat kan soms best als een uitdaging voelen, maar dat is absoluut niet nodig! Met wat inspiratie en een beetje hulp kom je een heel eind en kan je lekker genieten van de meest smaakvolle recepten!

Ingrediënten
Voor 4 personen
800 g bloemkoolrijst
500 g kastanjechampignons
200 ml plantaardige room
100 ml witte wijn
100 ml groentebouillon
15 g rozemarijn
2 lente-ui
1 ui
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
sap van 1 citroen
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de lente-ui in ringen. Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook en rozemarijn fijn. Snijd vervolgens de kastanjechampignons in plakjes.
  2.  Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en ui op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak kort mee. Blus af met witte wijn en voeg de helft van de bouillon, de plantaardige room en de lente-ui toe. Laat de bloemkoolrisotto zonder deksel circa 3-5 minuten op middelhoog vuur koken totdat vrijwel al het vocht is verdampt. Roer af en toe door.
  3. Voeg de rest van de bouillon en de plantaardige melk erbij en laat de bloemkool nog eventjes doorkoken totdat je een risotto-achtige textuur ziet.
  4. Bak ondertussen de kastanjechampignons met een beetje olijfolie en peper en zout naar smaak en schep een gedeelte van de champignons door de risotto heen.
  5. Zet het vuur nu uit en schep de bloemkoolrisotto in mooie diepen borden. Besprenkel de risotto met het sap van de citroen. Garneer met de gebakken champignons en de overgebleven rozemarijn.

Welke vegetarische koolhydraatarme recepten maak jij graag of heb jij al geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Koolhydraatarme bloemkoolrisotto met kastanjechampignons en rozemarijn
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time