Print Friendly, PDF & Email

Vandaag delen we een ontbijtrecept uit onze nieuwe vegetarische koolhydraatarme recepten reeks! Wil je graag wat minderen in koolhydraten? Dat kan soms als een uitdaging voelen, maar dat hoeft absoluut niet! Met wat inspiratie en een beetje hulp kom je een heel eind. Geniet van dit heerlijke ontbijtje!

Ingrediënten
Voor 8 porties
300 g kokosyoghurt
200 g walnoten
100 g pompoenpitten
90 g amandelen
80 g aardbeien of frambozen
50 g cacaonibs
65 g kokosflakes
3 el neutrale olie
1 tl speculaaskruiden
1 tl kaneel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 195 °C en leg op een bakplaat een bakpapiertje klaar.
  2. Meng de ingrediënten voor de granola goed door elkaar in een ruime kom. Dit zijn alle ingrediënten behalve de kokosyoghurt, de aardbeien of frambozen en de cacaonibs. Zorg ervoor dat de noten goed bedekt zijn met de zonnebloemolie.
  3. Verspreid de mix over het bakpapier en zet de bakplaat circa 12 minuten in de oven. Schep na 6 minuten de granola even om met een spatel en check tussentijds of de granola al goudbruin wordt om verbranden te voorkomen.
  4. Zet na 12 minuten de oven uit en neem de bakplaat uit de oven. Laat de granola nog een kwartiertje afkoelen en voeg dan de cacaonibs toe.
  5. Schep een portie granola in een bakje en schep wat kokosyoghurt en rood fruit zoals aardbeien of frambozen erbij.
  6. Bewaar de overige porties granola in een leuke pot voor latere ontbijtjes!

Welke vegetarische koolhydraatarme recepten maak jij graag of heb jij al geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Koolhydraatarme granola met kokosyoghurt en rood fruit
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)