Print Friendly, PDF & Email

Je altijd al eens in een andere keuken willen wanen? Met deze koolraap pannenkoekjes met roerbak groenten en mangochutney waan je je geheel in de Indische keuken. De koolraap pannenkoekjes smaken heerlijk knapperig, het pepertje zorgt voor pit en de mangochutney voor een zoetje. Een aanrader als je de mensen aan tafel eens wilt verrassen tijdens het avondeten!

Wat heb je nodig?
Voor de koolraap pannenkoekjes:
400 gram koolraap
300 gram regenboog peen
75 gram bloem
100 ml crème fraîche
1 ei
1 rode ui
½  tl cayennepeper
1 tl garam masala
½ tl kurkum
1 tl korianderzaad
grote hand korianderblad

Voor de roerbak groenten:
2 teentjes knoflook
1 sjalot
1 rode peper
2 paprika
2 zakjes mosterdkool
peper en zout

Voor de garnering:
Mangochutney naar smaak

Hoe maak je deze koolraap pannenkoekjes?
Zet een pan met water en zout op voor de koolraap en de peen. Schil de koolraap en de peen en snij in kleine stukjes. Neem van de regenboog peen liefst de lichtere exemplaren anders wordt alles paars bij het koken. Kook de koolraap en peen in 15 minuten gaar. Snipper ondertussen de knoflook en sjalot, snij de rode peper in ringetjes en de paprika in stukjes. Snij de stengels van de mosterdkool in stukjes en het blad in repen. Was indien nodig. Verwarm de oven vast voor op 150 graden. Meng in een grote kom de bloem, crème fraîche en 1 ei tot een glad papje. Hak de ui in stukjes en meng erdoor, samen met de specerijen (cayennepeper, garam masala, kurkuma en korianderzaad) en het korianderblad. Giet de koolraap en peen af, prak met een stamper tot een grove puree en meng door het beslag (dit wordt een stevige massa). Verhit in een koekenpan wat zonnebloem olie en schep 3 tot 4 hoopjes beslag in de pan. Bak 3 min per kant, tot ze knapperig en bruin zijn. Leg elke portie die klaar is in een schaal in de oven om warm te houden. Verwarm terwijl je met de pannenkoekjes bezig bent in een pan wat zonnebloemolie en fruit de knoflook, rode peper en sjalot aan. Voeg dan de mosterdkool nog even toe zodat het wat slinkt. Doe op het laatst de paprika erbij en draai het vuur dan uit; de paprika mag min of meer rauw blijven. Maak op smaak met peper en zout en serveer direct met de knapperige koolraap pannenkoekjes en mangochutney.

TIP: Je kan ter variatie de mosterdkool vervangen door bijvoorbeeld snijbiet, spinazie of paksoi.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Wij zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Koolraap pannenkoekjes met roerbak groenten en mangochutney
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!