Print Friendly, PDF & Email

In de zomer genieten we ontzettend van al dat mooie weer. En daar hoort natuurlijk barbecueën bij! Je kunt ontzettend veel kanten op met de lekkerste gegrilde groenten. Vegetarische inspiratie nodig? Vandaag delen wij een recept van Marley Spoon: kruidige aardappelsalade en gegrilde courgette van de barbecue met oregano dressing!

Ingrediënten
1 kg krieltjes
1 bosje radijsjes
2 tomaten
1x wortels
1 zakje Abraham’s mosterd
2 zakjes mayonaise
10 g verse oregano
1 teen knoflook
2 courgettes
15 g verse kruidenmix: kervel, bieslook & dille
peper en zout
olijfolie
azijn

Extra benodigdheden
BBQ of grillpan
keukenrasp
keukenkwast
grote kookpan met deksel
vergiet
dunschiller

Bereidingswijze

  1. Bereid de BBQ voor. Breng een grote kookpan met ruim gezouten water aan de kook. Schil de krieltjes en snijd ze in 0,5 cm brede schijfjes. Voeg de aardappelschijfjes toe zodra het water kookt en kook ze in 10-12 min gaar. Giet af en spoel ze schoon.
  2. Maak intussen de radijsjes schoon en verwijder de blaadjes. Snijd de radijsjes in vieren. Schil en rasp de wortels grof. Snijd de tomaten in 8 partjes. Hak de kervel en dille zonder hardere steeltjes fijn. Snijd de bieslook in dunne rolletjes.
  3. Maak een kruidensaus van de gehakte verse kruiden, zout, peper, mayonaise, mosterd naar wens, 3 el olijfolie, 1 el water en 3-4 el azijn. Meng de radijsjes, wortelrasp, tomaten en gekookte aardappelschijfjes met de kruidensaus en zet opzij om de smaken erin te laten trekken.
  4. Pel en rasp of hak de knoflook fijn. Pluk de oreganoblaadjes en hak de helft daarvan fijn. Rasp de citroenschil van de citroenhelft en pers hem uit. Meng de knoflook met 1 tl citroenrasp, 1-2 el citroensap, 0,5 tl zout en peper. Roer er 2 el olijfolie door.
  5. Snijd de courgettes in de lengte in 1 cm dikke plakken en kwast ze in met een laagje olijfolie.
  6. Bak de courgetteplakken in 3-4 min per zijde op de BBQ of in een grillpan op middelhoog vuur gaar en tot ze grillstrepen hebben. Leg de courgetteplakken op een groot bord en giet de oregano-dressing erover. Bestrooi met de rest van de oregano. Serveer als bijgerecht.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb je een ander favoriet barbecue recept? Laat het ons weten in een reactie op de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
BBQ: kruidige aardappelsalade en gegrilde courgette met oregano dressing
Article Name
BBQ: kruidige aardappelsalade en gegrilde courgette met oregano dressing
Description
Vegetarische barbecue inspiratie nodig? Dan hebben wij iets voor jou! Kruidige aardappelsalade en gegrilde courgette met oregano dressing.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!