Print Friendly, PDF & Email

Jullie hebben het vega-wereldnieuws van vorige maand natuurlijk allang gehoord: UNOX heeft een vegetarische rookworst op de markt gebracht! HOE TOF! Ik vind het fantastisch dat UNOX als rookworst-guru nu ook aan de vega’s denkt. En dat vroeg natuurlijk om een bijpassend gerecht: kruidige hutspot, dus met een Indiase knipoog en een échte rookworst, maar dan vegetarisch. Wie wil?!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
1 UNOX vegetarische rookworst
600 g aardappelen, geschild en in blokjes
600 g wortels, geschild en in plakjes
4 bosui, in dunne plakken
1 tl komijnzaad, gemalen
½ tl korianderzaad, gemalen
1 el kurkuma
zout en peper 

Hoe maak je deze vegetarische hutspot?

  1. Zet de aardappel voor driekwart onder water samen met de wortel. Voeg een snufje zout toe aan het kookwater en kook de groenten gaar in 25 minuten.
  2. Giet de groenten af, voeg de groentebouillon toe en stamp tot een puree.
  3. Haal de UNOX rookworst uit de verpakking, maar laat de worst wel in het plastic omhulsel zitten. Leg de rookworst een kwartier in heet, maar niet kokend water. Haal de worst uit het plastic omhulsel en laat hem 30 seconden rusten alvorens het aansnijden.
  4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de bosui 4 minuten, tot deze glazig is en begint te verkleuren. Voeg de komijn, koriander en kurkuma toe aan de pan, roer het geheel goed door elkaar en bak nog 2 minuten mee. Voeg de puree toe aan de pan en roer alles nog een keer door elkaar.
  5. Verdeel de puree over de borden, snijd de rookworst in plakken en verdeel over de stamppot. Serveer direct.

Smakelijk!

Heb jij de vegetarische UNOX rookworst al geproefd? Wat vind je ervan? Laat het ons weten in een reactie via het blog, Facebook, Instagram of Twitter. Wij zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Kruidige hutspot met de vegetarische UNOX rookworst
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time