Print Friendly, PDF & Email

Nasi is zo’n tijdloos gerecht dat altijd kan en altijd mag. Met een kom kruidige nasi zit je altijd goed! Door de vele kruiden, groenten en knapperige tofu is ‘ie bomvol gevuld met verschillende smaken en texturen. Met dit recept van Chantal van Feelgoodbyfood zit je goed!

Wat heb je nodig voor de nasi?
voor 4 personen
1 el wokolie
250 gram (volkoren)rijst
1 ui
2 teentjes knoflook
1 stukje gember (2 cm)
175 gram tofu + 1 el ketjap
1 prei
1 bakje tauge (125 gram)
250 gram champignons
1 rode paprika
2 wortels
50 gram doperwten
3 el ketjap manis
2 tl sambal
1 el kurkuma
1 el komijn
peper en zout
1 zak cassave

Hoe maak je de nasi?
Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet apart. Snijd de tofu in reepjes en marineer in 1 el ketjap. Bak de tofu in 5 minuten gaar in een bakpan en zet apart. Snipper de uit en hak de knoflook en gember fijn. Verhit een (grote) pan met wokolie. Bak de ui, knoflook en gember samen met de kurkuma en komijn 2 minuten aan. Snijd de prei in ringen, de wortel in dunne plakjes, de paprika in kleine blokjes en de champignons in plakjes. Voeg de gesneden groenten en de doperwten toe in de pan en bak in 5 minuten gaar. Voeg eventueel nog wat kurkuma of komijn toe naar behoefte. Voeg vervolgens 3 el ketjap en 2 tl sambal toe. Meng goed door elkaar en verwarm nog twee minuten. Voeg ten slotte de taugé, reepjes tofu en rijst toe in de pan. Schep alles goed om en verwarm nog een minuut. Breng op smaak met peper en zout. Schep de nasi in kommen en serveer met cassave. Wil je de nasi iets pittiger? Meng nog een beetje sambal door je kom nasi.

Heb jij dit recept van Feelgoodbyfood gemaakt? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Kruidige nasi met knapperige tofu
Article Name
Kruidige nasi met knapperige tofu
Description
Nasi is zo'n tijdloos gerecht dat altijd kan en altijd mag. Door de vele kruiden, groenten en knapperige tofu is dit recept bomvol smaken en texturen!
Author