Print Friendly, PDF & Email

Met de feestdagen in het vooruitzicht hoop ik jullie te inspireren met een mooi vijf-gangen-pompoenmenu (afgestemd op ongeveer 8 personen)! Aan het einde van dit overheerlijke kerstdiner: een knapperig haardvuur en een kruidige pompoen-amandelmelk. Dan is het plaatje compleet.

Wat heb je nodig?
1 kop amandelmelk
1 kop kokend water
2 zakjes Chai thee (of andere kruidige thee, bijvoorbeeld Celestial Bengal Spices)
3 eetlepels pompoenpurree (gewoon gepureerde, gekookte pompoen)
1 eetlepel honing of ahornsiroop
1 theelepel speculaaskruiden
1 theelepel vanillezaadjes
Kaneel om te garneren

Hoe maak je deze verwarmende pompoen-amandelmelk?
Maak met de twee theezakjes in het kopje kokend water een sterke kruidige thee, laat ruim tien minuten trekken voor de ultieme smaak. Doe vervolgens de amandelmelk samen met de kruidige thee en de honing of ahornsiroop in een pannetje en verwarm. Voeg de pompoenpuree, de speculaaskruiden en de vanillezaadjes toe en roer de alles is opgelost. Bestuif met wat kaneel om te serveren!

Meer pompoen
Dit was het laatste gerecht van mijn unieke pompoenmenu. Wat zijn de mogelijkheden oneindig hè? En mijn inspiratie is nog lang niet op! Pompoenrisotto, pompoensoep, pompoencurry, pompoendip en natuurlijk vele pompoenjuices…Hopelijk heb ik jou ook kunnen inspireren met dit hippe vegetarisch pompoenmenu. Laat je me weten als je het gebruikt met de feestdagen? Vind ik heel leuk om te weten!

Bron: Chantal Soeters, inspirerende foodie en yogi.

Ga jij met kerst voor dit unieke hippe vegetarische pompoenmenu? Of kies je een van de gerechten? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pompoenmenu: Kruidige pompoen-amandelmelk
Published On