Print Friendly, PDF & Email
3.5/5 - (17 stemmen)

Deze groentelasagne is heel anders dan je gewend bent. Dit is geen lasagne van een groentesaus met pastabladen, maar met ‘bladen’ van knolselderij en pompoen. Een hele gezonde en slanke variatie dus. Het recept vind je hier!

Ingrediënten
Voor 3 à 4 personen
1 kg trostomaten
Olijfolie
1 rode ui
2 tenen knoflook
50 gr tomatenpuree
2 tl basilicum
2 tl koriander
Peper en zout
400 gram knolselderij
400 gram pompoen
150 gr Parmezaanse kaas

Bereidingswijze
Spoel de tomaten eerst even af met water. Voor het ontvellen: maak met een mes een kruisje aan de onderkant van de tomaten en dompel ze onder kokend heet water. Spoel ze vervolgens goed af in ijskoud water. Zo garen ze niet door en laat de schil nog makkelijker los. Snij tomaten daarna in vieren, snipper de ui en pers de knoflook. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg daarna de tomaten toe en laat dit 10 minuten pruttelen en zacht worden. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe, peper en zout en basilicum en koriander. Laat dit nog 20 minuten zacht doorkoken en hij is klaar als het een goede saus is geworden. Verwarm oven voor op 180 graden. Schil in de tussentijd de knolselderij in dunne plakken a 3 mm dik. Was de pompoen, verwijder de pitten en snij de pompoen ook in dunne plakken (halve maantjes), pitten verwijderen en dit ook in dunne plakken snijden (halve maantjes). De pompoen en de knolselderij worden namelijk de lasagne bladeren. Pak een ovenschaal en beleg hem als volgt: Eerst de helft van de knolselderij in de schaal, dan ¼ saus, erna de helft van de pompoen dan weer ¼ saus, rest van de knolselderij, ¼ saus, rest van de pompoen en dan weer ¼ saus. Leg de kaas er bovenop en voeg eventueel wat zout en peper toe. Strooi er vervolgens wat basilicum overheen. De schaal mag nu voor 45 minuten in de oven. De lasagne is klaar om te eten als de kaas goed knapperig is geworden en de knolselderij en pompoen gaar en zacht zijn.  

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Lasagne van knolselderij met pompoen
Article Name
Lasagne van knolselderij met pompoen
Description
Deze groentelasagne is heel anders dan je gewend bent. Dit is geen lasagne van een groentesaus met pastabladen, maar van knolselderij en pompoen!
Author