Print Friendly, PDF & Email

Vorige week lieten wij jullie kennismaken met het nieuwe kookboek Lekker Fred. Dit boek is geschreven door Freddy Tratlehner, ook wel bekend als Vjeze Fur! In dit boek vind je recepten die niet alleen goed zijn voor het lichaam, maar vooral ook voor de ziel. Want wat werkt er nou beter na een lange dag zwoegen dan een goed bord eten? Vandaag delen wij een van Freddy’s recepten: shakshuka!

Ingrediënten
Voor 2 personen
40 minuten bereidingstijd
2 sjalotten, die kleine ronde niet die langwerpige
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
1 chipotlepeper (uit blik)
olijfolie
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
1 schepje suiker
400 g tomatenblokjes
10-15 zilveruitjes
5 eieren
verse munt, ter garnering
paar sneetjes geroosterd brood
200 g yoghurt

Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalotten. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn en hak de chipotlepeper fijn.
  2. Doe een scheut olijvenolie in een grote koekenpan en bak de sjalotten glazig. Doe er ook meteen de paprika bij. Doe hierna de knoflook erbij en bak nog 2 minuten. Gooi er nu de chipotle, het komijnenpoeder, paprikapoeder en de suiker bij. Bak alles op middelhoog vuur 5 minuten, het mag niet zwart worden.
  3. Doe de tomatenblokjes erbij met een half blikkie water. Laat ‘t 15-20 minuten pruttelen. Als het te droog bakt doe je er nog wat water bij. Blijft ‘t nat, dan laat je ‘t wat langer op hoog vuur.
  4. Verdeel de zilleveruitjes over het prutje. Maak 5 kuiltjes en kluts daar de eieren in. Dek de pan af met een grote deksel en laat ‘t 5 minuten pruttelen. Kijk naar de eierendooiers hoe ver je je eieren wil hebben. Hak de munt fijn en gooi hem erop. Serveer met geroosterd brood en de yoghurt.

Heb jij een van deze recepten of een ander recept uit Lekker Fred gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Lekker Fred
Freddy Tratlehner
Uitgeverij: Carrera Culinair
ISBN: 9789048847891
Prijs: €25,00

Summary
recipe image
Recipe Name
Lekker Fred: shakshuka
Published On
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)