Deze taart is de ideale balans tussen lekker en gezond. Bijna geen boter of suiker en toch een echte traktatie. Bovendien is hij heerlijk licht, fijn als verwentussendoortje of in combinatie met een bolletje ijs een mooi dessert voor de feestdagen.

Wat heb je nodig?
Voor het beslag:
100 gram volkorenbloem
75 gram amandelmeel (gemalen witte amandelen)
2 theelepels bakpoeder
1 citroen, rasp
1 theelepel kaneel
100 milliliter ahornsiroop
200 milliliter karnemelk
40 gram ongezouten boter, gesmolten
1 ei

Voor de garnering:
2 rijpe handperen
2 eetlepels suiker


Hoe maak je deze lekkere en gezonde perentaart?
Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng de bloem met het amandelmeel, het bakpoeder, de citroenrasp en de kaneel in een kom. Voeg dan de ahornsiroop, de karnemelk, de gesmolten boter en het ei toe en meng tot een vloeibaar beslag. Schenk het beslag in een springvorm van ongeveer 24 centimeter, voor de zekerheid kan je de onderkant van de springvorm bedekken met bakpapier om te zorgen dat hij er netjes uit komt. Schil dan de peren, verwijder het klokhuis en snij in de lengte in plakjes. Beleg de bovenkant van het beslag met de peren en strooi de suiker erover heen. Bak de taart in 35-40 minuten gaar en goudbruin. Heerlijk om warm te serveren met een bolletje ijs of ricotta gemengd met vanille. Een super dessert!

Bron: Fresh & Light van Donna Hay

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Perentaart
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!