Print Friendly, PDF & Email

De Hippe Vegetariër-lezeres Jane Ayu Nurlyta is 24 jaar oud en woont in Eindhoven. Ze is Javaans van afkomst en is dol op de Indonesische keuken. Vandaag delen wij haar snelle en vegetarische versie van het gerecht soto ayam!

Ingrediënten
Voor 4 personen
plantaardige kipstukjes, 160 g
2 uien
1 teentje knoflook
1 pakje samasaya curry soto ayam kruidenpaste, 130 g (verkrijgbaar bij Albert Heijn)
100 g vermicelli noedels
125 g taugé
15 g verse koriander
1 struik lente-ui
1 stengel citroengras (verkrijgbaar bij de toko)
2 eieren
½ groentebouillonblokje van Maggi

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren in 8 minuten hard.
  2. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg hier de ui en knoflook aan toe. Frituur enkele minuten.
  4. Voeg de vegetarische kipstukjes toe en frituur deze mee.
  5. Voeg de samasaya soto kruidenpasta toe. Laat deze 1 minuut fruiten. Voeg vervolgens 800 ml water toe en roer de ingrediënten door elkaar.
  6. Breek de stengel citroengras en voeg deze samen met de helft van de taugé en lente-ui toe aan de soep. Schep om.
  7. Voeg vervolgens het groentebouillonblokje, samen met 250 ml kokend water, en een aantal struikjes koriander toe.
  8. Zet het vuur laag en roer flink.
  9. Kook in de tussentijd 2 liter water. Zet het vuur uit en laat de noodles 4 minuten wellen. Giet af en laat goed uitlekken.
  10. Vul 4 kommen met wat noodles, een half ei en een deel van de overgebleven lente-ui en taugé. Schep de kom vervolgens vol met de soep.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische soto ayam
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!