Linzenballetjes met noten en pesto
2.8 (56%) 5 votes

TerraSana, het biologische merk dat je terugvindt in alle eko- en natuurwinkels, vroeg mij dit jaar om vier recepten te ontwikkelen met hun biologische producten. Dat vond ik natuurlijk een hele leuke uitdaging! Deze linzenballetjes met noten en pesto zijn mijn eerste recept en vind je deze maand op een receptkaartje in alle biologische winkels! Speciaal voor de lezers van mijn blog mocht ik het recept ook online publiceren. Dus lees snel verder want deze linzenballetjes zijn snel te maken, gezond en ideaal als toevoeging aan een salade of als snack bij de borrel. Varieer ook gerust eens met andere peulvruchten of noten, zo maak je je eigen variant!

Wat heb je nodig?
200 gram rode linzen
50 gram gepelde walnoten
50 gram blanke hazelnoten
1 ei
2 theelepels rode pesto
1 handje peterselie, gesnipperd
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
zout en peper naar smaak

Hoe maak je deze linzenballetjes?
1. Kook de rode linzen 20 minuten in ruim water op laag vuur. Giet af in een zeef en laat heel goed uitlekken.
2. Verwarm de oven voor op 170 graden.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan en roerbak de ui en de knoflook gedurende circa 3 minuten tot ze glazig worden en beginnen te kleuren.
4. Doe de hazelnoten samen met de walnoten in een keukenmachine en pulseer totdat de noten grof gehakt zijn.
5. Doe de rode linzen in een kom samen met de gehakte noten, ui-knoflook mengsel, ei, pesto rosso en peterselie. Meng met een vork tot een stevige massa. Voeg zout en peper toe naar smaak.
6. Spreid een bakpapier uit op een bakplaat. Draai met je handen balletjes van het mengsel ter grootte van een pingpongballetje. Verdeel deze over de bakplaat en zet in de oven.
7. Bak in circa 20 minuten goudbruin. Keer ze na 15 minuten even om.

PS. Zo ziet het receptkaartje eruit! Deze vind je nu in alle ekowinkels, natuurwinkels en biologische winkels. Kom jij hem tegen tijdens het boodschappen doen? Stuur mij een foto, dat vind ik leuk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Linzenballetjes met noten en pesto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!