Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Een tajine. Niet iedereen heeft het in huis, maar wat kun je er lekkere recepten mee maken! Urenlang laten pruttelen op het vuur waardoor je keuken zich zal vullen met heerlijke geuren. Wist jij dat een tajine ook op een barbecue kan? Om jullie wat inspiratie te geven voor een lekker recept mogen wij dit recept voor een linzen-bonentajine delen uit het kookboek ‘Vega‘ van Janneke Philippi. Veel kookplezier!

Ingrediënten
voor vier personen
3 teentjes knoflook
2 uien, in ringen
1 limoen
1 bosje platte peterselie, grofgehakt
500 g kerstomaatjes, gehalveerd
250 g linzen uit blik
250 g cannellinibonen uit blik
150 g groene olijven zonder pit
150 g Turkse yoghurt
150 ml water
2 el olijfolie
2 tl kurkuma
2 tl komijnzaad
peper en zout

Bereidingswijze
1. Hak twee teentjes knoflook fijn, bewaar de derde voor later.
2. Verhit in een tajine of stoofpan de olijfolie. Fruit de ui en de fijngehakte knoflook 2 minuten. Voeg de kurkuma en het komijnzaad toe en bak nog 1 minuut.
3. Schep de tomaatjes erdoor. Voeg 150 milliliter water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 minuten stoven met de (punt)deksel op de pan.
4. Voeg de linzen, de cannellinibonen en de olijven toe. Schep even om en laat afgedekt nog 10 minuten stoven. Breng de tajine op smaak met zout en peper.
5. Pers de derde teen knoflook boven de yoghurt. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil van de vrucht. Voeg de limoenrasp met 1-2 eetlepels van het limoensap toe aan de yoghurt.
6. Serveer de tajine in de pan of schep op een schaal. Bestrooi met de peterselie en geef er de limoenyoghurt bij.

Heb jij dit gerecht nu ook gemaakt? Of een ander recept uit het kookboek ‘Vega‘. Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Vega
bol.com | Libris
Janneke Philippi
€29,99 | Nijgh & Van Ditmar
ISBN 9 789038 811307

Cover Vega

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Linzen-bonentajine met kerstomaatjes en limoenyoghurt
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time