Print Friendly, PDF & Email

Made by Ellen is het eerste kookboek van Ellen van Duijn: blogger (madebyellen.com), receptontwikkelaar, foodfotograaf en stylist. Met een chefkok als moeder en een gastheer-sommelier als vader, is Ellen opgegroeid met lekker en vers eten. Dit laat zij ons zien in haar kookboek Made by Ellen. Vandaag mogen wij een van haar recepten met jullie delen. Ga aan de slag met deze spectaculaire bloemkool-wellington!

Ingrediënten
Voor 4 personen
10 minuten voorbereidingstijd
1 uur kooktijd
1 hele bloemkool
50 g roomkaas
1 el verse tijmblaadjes, fijngehakt
peper en zout
4 plakjes (roomboter)bladerdeeg
1 ei, losgeklopt

Voor de kaasfondue
20 g roomboter
½ teentje knoflook, geperst
20 g bloem
200 ml witte wijn
100 g boerenkaas, geraspt
100 g licht pittige kaas, geraspt
snuf nootmuskaat
zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd het onderste stukje van de stronk zodat hij kan blijven staan. Wrijf de bloemkool in met olijfolie en rooster deze 30-35 minuten totdat hij goudbruin is. Laat de bloemkool helemaal afkoelen.
  3. Meng ondertussen de roomkaas en de tijm met een staafmixer en breng royaal op smaak met peper en zout. Bestrijk de afgekoelde bloemkool gelijkmatig met het roomkaasmengsel.
  4. Leg de plakjes bladerdeeg in een vierkant met de randen net over elkaar. Druk licht aan en rol het deeg een heel klein beetje met de deegroller uit om het iets dunner te krijgen zodat het bladerdeeg de gehele bloemkool kan bedekken.
  5. Leg het uitgerolde bladerdeeg voorzichtig over de bloemkool heen en vouw de uiteinden onder de bloemkool dicht. De bloemkool is nu helemaal ingepakt in het bladerdeeg. Bestrijk het deeg met wat losgeklopt ei. Laat de ingepakte kool 30 minuten staan en bestrijk het deeg nogmaals met ei.
  6. Bak de bloemkool-wellington 30-40 minuten in de oven, of totdat het bladerdeeg mooi goudbruin en krokant is.
  7. In de laatste 10 minuten van de oventijd kun je de kaasfonduesaus maken. Smelt de roomboter in een steelpannetje en voeg de knoflook toe. Laat de knoflook heel even fruiten maar niet bruin worden.
  8. Roer met een garde de bloem erdoor totdat je grove korrels krijgt. Schenk de witte wijn er geleidelijk bij terwijl je goed blijft roeren. Voeg de kaas beetje bij beetje toe en blijf roeren totdat alle kaas is opgenomen en de saus de gewenste dikte heeft. Zet de kaasfonduesaus met een deksel op de pan weg tot je gaat serveren.
  9. Haal de bloemkool-wellington uit de oven en zet hem voorzichtig op een schaal. Schenk er eventueel alvast wat van de kaasfonduesaus overheen.
  10. Maak de saus af met een snuf nootmuskaat en zwarte peper en serveer deze bij de bloemkool-wellington.

Tip!
Ben je met een hele grote groep mensen? Geen probleem, maak dan gewoon meerdere bloemkolen klaar. Ze kunnen tegelijk in de oven!

Heb jij dit recept uit Made by Ellen van Ellen van Duijn gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Made by Ellen
Ellen van Duijn
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046825433
Prijs: €25.99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Made by Ellen: bloemkool-wellington met kaasfonduesaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!