Print Friendly, PDF & Email

Madeliefjes zijn een van de bloemen die je als beginnend wildplukker gewoon kunt herkennen en plukken. Bijna iedereen heeft ze wel in de achtertuin staan of in een nabijgelegen bos. En deze prachtige bloemetjes zijn ontzettend eetbaar! Zet ze op azijn en na een paar weken heb je wilde madeliefkappertjes.

Wat heb je nodig?
1 schone pot met deksel
0,5 l wittewijnazijn
2 sjalotten, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1 eetlepel peperkorrels, gekneusd
2 handenvol gesloten madeliefknopjes – pluk ze vroeg in de ochtend!  

Maak je deze madeliefkappertjes?
Maak een pot met deksel heel goed schoon. Verwarm dan de azijn (niet laten koken). Voeg de sjalotten, knoflook en peperkorrels toe aan de azijn en laat circa 10 minuten in de warme azijn trekken. Zeef en laat de azijn afkoelen. Voeg de madeliefjes toe en laat ze een paar weken in een gesloten pot staan. Klaar zijn je madeliefkappertjes!

Wildpluk-workshop
Wil je een keer meedoen met een wildpluk-workshop onder leiding van Leoniek Bontje en mij? Kijk dan voor meer informatie en een overzicht van de aankomende workshops op mijn website. Aanmelden voor een van de workshops kan door een berichtje te sturen naar info@bewustmetvoeding.com. Succes met plukken en eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn heel benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Zelf kappertjes maken van madeliefjes
Published On
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)