Print Friendly, PDF & Email

Ken je de maaltijdbox van Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zo staat voordat je het weet een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel. Dat is waarom wij de komende tijd weer een aantal recepten uit het vegetarische menu van Ekomenu met jullie zullen delen! Vandaag staat er een heerlijk geurende groentestoof op het menu.

De typisch Marokkaanse smaak in deze groentestoof komt van de ras el hanout. Ras el hanout betekent ‘het beste van de winkel’ en bevat de kruiden en specerijen die de handelaar op dat moment te bieden heeft. Veel voorkomende kruiden en specerijen van de mix zijn: kardemom, kaneel, kurkuma, kruidnagel, gember, foelie, nootmuskaat, zwarte peper, galangawortel en piment. Geniet van deze Marokkaanse groentestoof met kikkererwten!

Ingrediënten
150 ml water
2 el bakolie
1 el olijfolie extra vierge
½ biologische groentebouillontablet
1 biologische courgette
1 biologische aubergine
200 g biologische kikkererwten
400 g biologische pompoen, gesneden
70 g biologische tomatenpuree
2 biologische knoflooktenen
2 tl biologische ras el hanout
25 g biologisch amandelschaafsel

Bereidingswijze

1. Breng het water aan de kook en los het groentebouillontablet erin op.
2. Was de courgette en aubergine en snijd in gelijke stukken. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan.
3. Verhit olie in een ruime braadpan (of tajine) en bak de courgette en aubergine 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan de pompoenblokjes, kikkererwten en tomatenpuree toe. Blus af met de groentebouillon. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met ras el hanout en laat alles op een middelhoog vuur 10-15 minuten zachtjes stoven.
4. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin. Heb je een glutenallergie? Spoel het amandelschaafsel dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
5. Serveer de heerlijk geurende Marokkaanse groentestoof in mooie kommen en strooi het amandelschaafsel erover.

Tip: Ook erg lekker met rozijnen, dadels, abrikozen, verse munt of koriander.

Voedingswaarden
energie (kcal) 539 kcal/ vet 33 g, waarvan verzadigd 4 g/ koolhydraten 37 g, waarvan suikers 16 g/ vezels 15 g/ eiwitten 17 g/ zout 1.6 g

Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Summary
Marrokaanse groentestoof met kikkererwten
Article Name
Marrokaanse groentestoof met kikkererwten
Description
Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Wij delen elke maand een van hun vegetarische recepten! Vandaag Marokkaanse groentestoof met kikkererwten!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!