Print Friendly, PDF & Email

Cheesecake is altijd een goed idee, als je het ons vraagt! Sinterklaas staat voor de deur en dit betekent lekker eten! Daarom maken we vandaag: mini kruidnoot cheesecakes! Lekker, leuk en makkelijk om mee te nemen. Verras je vrienden en familie met dit lekkere toetje en Sinterklaasavond is meteen geslaagd!

Ingrediënten
Voor c.a. 10 stuks

Voor de bodem
120 g pepernoten
30 g roomboter

Voor de vulling
300 g roomkaas
2 eieren
50 g suiker
1 tl vanille aroma

Voor de topping
Pepernoten ter garnering naar behoefte
2 tl speculaas- en koekkruiden

Overige benodigdheden
Keukenmachine
Mixer
Muffinvorm
Eventueel boter om in te vetten, bij het gebruik van een ijzeren vorm
Steelpan
Zeef

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Verkruimel de kruidnoten voor de bodem in de keukenmachine.
  3. Smelt de boter in de steelpan, doe de verkruimelde pepernoten erbij en meng dit.
  4. Doe dit mengsel in de vormpjes en drukt dit goed aan.
  5. Bak dit ongeveer 10 minuten in de oven.
  6. Ondertussen doe je de roomkaas, eieren, suiker en de vanille in een kom. Klopt dit met de mixer tot een luchtig mengsel.
  7. Wanneer de bodempjes uit de oven zijn, verdeel je dit mengsel in de bakvormpjes.
  8. Bak dit 20 minuten en laat het vervolgens een halfuur buiten de koelkast afkoelen.
  9. Wanneer ze afgekoeld zijn, zet je ze in de koelkast om ze verder op te laten stijven.
  10. Garneer de cheesecakes door met een zeef de speculaas- en koekkruiden erover te strooien en leg er eventueel nog wat kruidnoten op.

Heb jij dit of een ander sinterklaasrecept gemaakt? Laat het ons weten via een reactie op de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Mini kruidnoot cheesecakes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!