Print Friendly, PDF & Email

Dit recept ziet er indrukwekkend uit, maar is eigenlijk supersimpel. Fijn vinden wij dat: makkelijk te maken met een hoog wow-effect. De soufflé verzorgt het visuele en Remeker streelt de smaakpapillen. De frisse waterkerssalade is de perfecte toevoeging voor het in balans brengen van de smaken!

Wat heb je nodig voor de soufflé?
Voor de souffle
25 g roomboter, plus extra om in te vetten
25 g bloem
250 ml volle melk
klein bosje verse knoflookbieslook
50 g Remeker kaas geraspt
4 eieren

Voor de salade

25 g hazelnoot
1 sinaasappel in plakjes
1 sinaasappel sap
1 bos waterkers
1 tl witte wijn azijn
2 el olijfolie

Hoe maak je de soufflé?
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet vier ovenbestendige bakjes van ca. 250 milliliter in met boter. Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en laat de roux voor ca. 1 minuut garen. Roer beetje voor beetje de melk door de roux. Blijf roeren tot een dikke saus ontstaat. Laat de saus nog een paar minuten garen. Snipper de bieslook en roer samen met de kaas door de saus. Splits de eieren en roer de dooiers door de saus (bewaar de eiwitten). Breng op smaak met zout en peper. Klop in een kom de overgebleven eiwitten stijf met een mespunt zout tot er zachte pieken blijven staan. Schep het eiwit voorzichtig door het kaasmengsel en verdeel het geheel over de ingevette soufflébakjes. Bak de soufflés 12-15 minuten in de oven tot ze zijn gerezen en goudbruin. Maak ondertussen de salade. Hak de hazelnoten fijn en rooster ze kort in een droge koekenpan. Schil en snij van 1 sinaasappelpartjes. Meng de azijn met de sinaasappelsap en olie en breng op smaak met zout en peper. Haal de soufflé uit de oven. Leg er een sinaasappelschijfje naast, een plukje waterkers, geroosterde noten en schenk er de dressing er over.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Mini soufflé met Remeker kaas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time