Print Friendly, PDF & Email

Het is bijna Moederdag! Een mooie gelegenheid om je lieve, hardwerkende, prachtige mama in het zonnetje te zetten! Vandaag: mini cheesecakes met roodfruit. Het kost even wat wachttijd, maar deze frisse traktatie is het helemaal waard!

Ingrediënten
Voor 8 stuks
100 g Digestive biscuits
65 g ongezouten roomboter
200 g roomkaas
65 g kristalsuiker
1 tl vanille-extract
rasp van een citroen
50 g crème fraîche
1 ei
mespuntje zout
roodfruit naar keuze ter garnering
muffinvorm of andere kleine bakvormpjes

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Verkruimel de koekjes door deze kort in de blender of keukenmachine te doen. Als je die niet hebt, kun je de koekjes in een plastic zakje doen en dit met een deegroller tot koekkruim pletten.
  2. Smelt de boter in een steelpannetje, voeg het koekkruim toe en roer goed door elkaar.
  3. Plaats de muffinvormpjes in de bakvorm en verdeel het koekkruim hierover. Druk dit goed aan met een lepel of druk erin met een glas.
  4. Doe de roomkaas in een kom en klop dit op voor ongeveer een minuut. Vervolgens kun je de suiker, het vanille-extract en zout toevoegen om dit nog twee minuten mee te kloppen. Hierna kan het ei, citroenrasp en de crème fraîche toegevoegd worden. Klop het geheel nog een minuut op.
  5. Verdeel het mengsel over de vormpjes.
  6. Zet de vormpjes ongeveer 20 minuten in de oven, het midden van de cheesecake mag nog een beetje wiebelig zijn, dit stijft later op in de koelkast. Laat de cakejes afkoelen tot kamertemperatuur en zet ze vervolgens minimaal 3 uur in de koelkast.
  7. Snijd de garnering in gewenst formaat en beleg de mini cheesecakes zodra ze opgesteven zijn.

Heb jij dit recept gemaakt? Of verras je je moeder met een ander heerlijk recept? Laat het ons weten in een reactie via Facebook of Instagram! We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Moederdag gebak: mini cheesecakes met roodfruit
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!