Vegan brownie met gedroogd fruit
Leonie Koker

Vegan brownie met gedroogd fruit

dinsdag 09 mei 2023
Moederdag staat bijna voor de deur en wat is er nu een betere manier om je moeder te verrassen dan met een onweerstaanbare portie chocolade! Een brownie recept vinden wij de perfecte keuze voor Moederdag, omdat het de ideale combinatie van zoete verwennerij, smaakvolle chocolade en een warm gebaar van liefde en waardering biedt. En dat verdienen onze moeders altijd! Deze vegan brownie maken wij met de heerlijke vegan chocolade van iChoc! Heb jij deze chocolade al ontdekt? Duik met ons mee de keuken in en verwen jouw dierbare moeder(figuur) ook met deze heerlijke vegan brownie.

 
Chocolade van iChoc

Bij ons op de redactie zijn we enorme chocoladeliefhebbers en iChoc is werkelijk een bijzonder chocolademerk dat zowel hart heeft voor mens als planeet, met een breed assortiment aan overheerlijke chocoladesmaken. Wat iChoc uniek maakt is dat zij als enige merk plantaardige 'melk' chocolade aanbieden wat ongelooflijk romig en smaakvol is. Hiermee bewijzen ze dat je geen zuivel nodig hebt voor fantastische chocolade. Bovendien is iChoc 100% biologisch, maar wordt het ook gemaakt van eerlijk verhandelde cacao uit de Dominicaanse Republiek, zonder genetisch gemodificeerde ingrediënten. Dus als je op zoek bent naar heerlijke én verantwoorde chocolade, dan moet je zeker iChoc ontdekken!


Vegan brownie met gedroogd fruit

Ingrediënten
voor 12 porties
2 verpakkingen (160 g) iChoc Choco Cookie, in stukken
1 verpakking (80 g) iChoc White Nougat Crisp, in stukken
½ verpakking (12,5 g) gevriesdroogd fruit
150 g bloem
130 g lichtbruine basterdsuiker
75 g cacaopoeder
200 ml amandelmelk
90 ml plantaardige olie
1½ tl vanille-extract
1 tl bakpoeder
zout 

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een brownievorm met bakpapier.
2. Meng de bloem, de suiker, cacaopoeder, bakpoeder en het zout in een kom en meng door elkaar. Voeg daarna de olie, amandelmelk en het vanille-extract toe en mix door elkaar met een handmixer of keukenmachine. Smelt de twee repen iChoc Choco Cookie au bain-marie en voeg toe aan het beslag. Mix tot het beslag een glad geheel vormt. Giet het beslag in de met bakpapier beklede brownievorm en verdeel hierover de reep iChoc White Nougat Crisp.
3. Verdeel het gevriesdroogde fruit over het beslag en dek af met aluminiumfolie met de matte kant naar boven. Dit doe je om ervoor te zorgen dat het fruit niet verbrand. Je kunt er ook voor kiezen om het gevriesdroogde fruit pas toe te voegen als de brownie klaar is. Zet de brownievorm 20-25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven. Prik met een satéprikker in de brownie om te kijken of deze gaar is.
4. Haal de brownie uit de vorm en snijdt in 12 stukken. Eet smakelijk!

Ga jij jouw moeder(figuur) ook verrassen met deze vegan brownie gemaakt met chocolade van iChoc? Welke smaak is jouw favoriet? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram! Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.