Print Friendly, PDF & Email

De zussen Janine en Annemieke Jansen hebben hun derde kookboek uitgebracht. In dit mooie kookboek leren ze je meer over de gezonde mediterrane keuken. Wij delen vandaag het recept voor de haverkoekjes uit het kookboek Mooi Mediterraan. Ben je benieuwd wat wij van het kookboek vonden? Lees dan hier onze review.

“Een waarschuwing is hier op zijn plaats. Deze koekjes zijn niet bepaald zoet. Helemaal niet, zelfs. Wij vinden dat wel lekker, en zo onzoet zijn ze ook prima voor tussendoor. Maar het staat je vrij de hoeveelheden aan te passen, natuurlijk. Ook zijn deze koekjes bijzonder goed voor je darmen, vanwege het lijnzaad! Havermeel is verkrijgbaar bij de biowinkel. Of maal havervlokken met een keukenmachine tot meel; zo gepiept. Overigens gaat hier de kreet: de ene calorie is de andere niet echt op. Deze koekjes zijn niet heel laag in calorieën, maar echt wel gezond!”

Ingrediënten
voor 25 koekjes
200 g havermeel
50 g notenpasta (of pindakaas)
25 g ahornsiroop of honing
45 g gebroken lijnzaad
3 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven tot 180 °C.
  2. Hussel alles door elkaar. Is het deeg te droog, voeg dan een beetje water toe. Rol het deeg met behulp van twee vellen bakpapier en een deegroller uit tot het ongeveer 2 millimeter dun is.
  3. Steek er koekjes uit met een vormpje of een glas.
  4. Vet een ovenschaal in met olie en bak ze in 10 à 15 minuten lichtbruin.

Heb jij dit recept gemaakt? Of een ander recept uit het kookboek Mooi Mediterraan? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

Mooi Mediterraan
Janine Jansen, Annemieke Jansen
Uitgever: Fontaine Uitgevers
EAN: 9789059565500
Prijs: €24,99

Summary
recipe image
Recipe Name
Mooi Mediterraan: haverkoekjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time