Print Friendly, PDF & Email

Nu we veel binnen moeten blijven, kunnen we onze tijd maar het beste waardevol besteden. Daarom delen wij de deze week op De Hippe Vegetariër elke dag een quarantaine comfort food recept! En wat past er beter bij het druilerige herfstweer dan comfort food, om onder een dekentje of bij kaarslicht te eten. Dus ga lekker de keuken in, ontdek nieuwe recepten en #staypositive! Vandaag op het menu: een nachoschotel van gevulde puntpaprika’s met avocadosaus!

Een goedgevulde nachoschotel is het perfecte comfort food, en met de duurzaam geteelde rode puntpaprika’s van Growers United is het ook nog eens verantwoord. Wist je dat een puntpaprika meer vitamine C bevat dan een normale paprika? Kook erop los en #staypositive!

Ingrediënten
4 rode puntpaprika’s
2 avocado’s
1 jalapeño
1 limoen
400 g zwarte bonen
400 g tomatenblokjes
200 g cherrytomaten
150 g mais
125 g zure room
100 g geraspte cheddar
100 g ijsbergsla
50 g nachos
15 g koriander
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
½ tl uienpoeder
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Halveer de rode puntpaprika’s in de lengte. Snijd door de steeltjes heen. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en spoel de paprika’s onder koud water schoon. Dep de paprikahelften droog met keukenpapier en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Meng de tomatenblokjes, zwarte bonen en de helft van de mais met het gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en uienpoeder in een kom. Schep het mengsel in de paprikahelften en verdeel hier de geraspte cheddar over. Verkruimel tot slot de nachos over de gevulde paprika’s.
  4. Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en bak de gevulde paprika’s 20 minuten in de oven.
  5. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes, snijd de ijsbergsla fijn, de koriander grof en de jalapeño in plakjes. 
  6. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom. Prak het vruchtvlees fijn, voeg de zure room toe en meng tot een gladde avocadosaus. Halveer de limoen, pers het sap uit en voeg dit toe aan de avocadosaus. Roer de saus nog een keer door, proef en breng op smaak met zout en peper.
  7. Haal de gevulde paprika’s uit de oven en verdeel hier de overgebleven mais, cherrytomaten, ijsbergsla, koriander, jalapeño en avocadosaus over en serveer direct.

Geniet van dit quarantaine comfort food en stay positive! #staypositive

Heb jij dit #staypositive recept gemaakt? Of een ander recept uit de reeks? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Nachoschotel van gevulde rode puntpaprika’s met avocadosaus
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!