Notengehakttaart
2.4 (47.37%) 19 votes

Dit recept is een ‘goudeoude’ van mijn moeder. Het komt ook werkelijk uit een bruin uitgeslagen onooglijk boekje waar de pagina’s uitvallen. Ze begon het voor mij te maken toen ik op mijn negende besloot om vegetarisch te worden. Het recept wordt ‘gehakttaart’ genoemd, maar dat is het natuurlijk niet, zo smaakt het echter wel! Het is een geweldige vleesvervanger die ook de carnivoren blij zal verrassen door de vergelijkbare structuur. Heerlijk als hapje of hoofdgerecht.

Wat heb je nodig?
400 gram gemalen gemengde noten
400 gram broodkruimels
100 gram griesmeel
4 eieren
2 uien
bosje platte peterselie


Hoe maak je deze ‘gehakttaart’?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de griesmeel volgens de aanwijzingen op de verpakking, eventueel kan je de gebruikelijke melk vervangen door bouillon voor een extra kruidige smaak. Ontdoe vervolgens de uien van hun buitenste ringen en snij in kleine stukjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en laat de uitjes op een laag vuur garen tot ze glazig worden. Pluk en versnipper ondertussen de platte peterselie en klop de eieren los. Meng de gemalen noten met de broodkruimels, de griesmeel, de losgeklopte eieren, de uitjes en de peterselie en doe het geheel in een ingevette taartvorm van ongeveer 24 centimeter doorsnede. Bak het notengehakt in een uur goudbruin. Serveer met een frisse groene salade!

TIP!
Voor notengehakthapjes snij de taart in gelijke blokjes en garneer met een blaadje peterselie.

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische gehakttaart met noten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!