'Nozarella' voor tosti's en pizza's
Willemijn van Bree

'Nozarella' voor tosti's en pizza's

vrijdag 28 mei 2021
Vandaag delen we het recept voor 'nozarella', uit het kookboek 50 x vegan zuivel van Marleen Visser. Als je je afvraagt wat dat zou moeten zijn: nozarella is een vegan alternatief voor mozarella. Het is vrij eenvoudig te maken en vervolgens zo'n 3-4 dagen houdbaar. Als je zin hebt in een lekkere vegan tosti of pizza, is de nozarella perfect om erop te doen. Maak bijvoorbeeld een heerlijk krokante tosti met pesto, zongedroogde tomaat en jouw zelfgemaakte nozarella!

Ingrediënten
voor 1 grote bal nozarella
30 minuten bereidingstijd
2 el psylliumvezels + 90 ml water
250 g stevige tofu
4 el tapiocameel
1 el appelciderazijn
1 el edelgistvlokken
265 ml water
1½ tl zout
1 tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
1 tl ahornsiroop
60 ml milde olijfolie

Verder nodig
keukenmachine of blender
kleine steelpan

Bereidingswijze

  1. Meng de psylliumvezels met het water in een kleine kom. Laat enkele minuten staan.

  2. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde massa.

  3. Giet het mengsel in een kleine steelpan en verwarm al roerend met een spatel op laag vuur. Blijf constant roeren tot er na zo’n 5-10 minuten een samenhangend geheel ontstaat.  Roer langs de rand en de bodem van de pan zodat de kaas niet aanbakt. Haal de pan van  het vuur en schep de massa in een rond kommetje. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.


Ga jij deze nozarella zelf maken? Heb jij het kookboek 50 x vegan zuivel al in huis? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel, via Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

50 x vegan zuivel
Marleen Visser
Uitgeverij: Becht

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.